Karaciğeri zamanla yoran ve hasara dahi yol açan besinlerin hayatımızdan çıkarmamız gerektiğini vurgulayan uzmanlar, bunların başında margarinler, şekerli yiyecekler, katkı maddesi bulunan paketlenmiş gıdalar, iyi pişmemiş kabuklu deniz hayvanları, ilaçlar ve kimyasalların bulunduğunun altını çiziyor.

Gıdaları daha uzun süre bozulmadan saklamak için kullanılan kimyasal koruyucu gıdaların, bakterilerin gelişmesinin önüne geçmek için ve renk korumak için eklenen maddelerin büyük tehlike oluşturduğu üzerinde duran uzmanlar, bisküviler, cipsler ve özellikle ısıtıp yemeye hazır paketli hazır yiyecekleri evde hazırlayarak sağlıklı gıdalar haline getirebileceğini hatırlatıyor.

Karaciğerinizi etkili bir şekilde temizlemenize yardımcı olan çiğ sebzelerin hepsini yemeniz belki imkansız olabilir. Günümüzde çok da popüler olan smoothiler hazırlayarak çeşitli çiğ sebzeleri aynı anda tüketebiliriz. Taze ve mevsiminde veya mevsiminde dondurulmuş sebze seçmek önemlidir. Normalde yemekten hoşlanmadığınız sebzeleri bile bu şekilde tüketmiş olursunuz.

Potasyum zengini gıdalar

Potasyumun günde tavsiye edilen 4.700 miligramını alıyor musunuz? Potasyum bakımından zengin gıdalar, karaciğerinizi temizlemenin yanı sıra, sistolik kan basıncını düşürmenize, kolestrolü düşürmenize ve sağlıklı bir kardiyovasküler sistemi desteklemenize yardımcı olur. Tatlı patates, muz, domates, salça, yeşil yapraklı sebzeler, pancar, fasulye çeşitleri tüketmelisiniz.

Vegan ve Vejetaryen Beslenme Danışmanlığı Vegan ve Vejetaryen Beslenme Danışmanlığı

Milk thistle, karahindiba, zerdeçal, enginar, kereviz, detoksun 'kralları' olarak bilinir ve karaciğeri temizlemek için idealdir. Milk thistle ağır metallerin, ilaçların, çevre kirleticilerinin ve alkolün karaciğere verdiği yorgunluğu azaltmaya yardımcı olur. Buna ek olarak, kemoterapi ve radyasyondan sonra karaciğer üzerindeki olumsuz etkileri de azalması için önemlidir.