Burun akıntısının berrak görünümden sarı veya yeşile dönmesinin enfeksiyona işaret olduğunu kaydeden uzmanlar, burun tıkanıklığı veyahut burun akıntısının kronik sinüs enfeksiyonlarında ortaya çıkabileceğini dile getiriyor.


Kronik öksürük, bronşit ve astıma neden olabilen bu durumun akut sinizütin genellikle antibiyotik tedavisine yanıt verdiğini hatırlatan uzmanlar, kronik sinüzitte ise cerrahi tedavinin şart olduğunu belirtiyor.

Vegan ve Vejetaryen Beslenme Danışmanlığı Vegan ve Vejetaryen Beslenme Danışmanlığı

Bağışıklık sistemimizin polen, ev tozu, hayvan tüyleri, besinler ve yabancı maddelere karşı

vücudumuz için tehlikeli bir madde gibi algılayarak aşırı reaksiyon göstermesi nedeniyle ortaya çıkan alerjinin burnumuzu da etkilediğini belirten uzmanlar, alerjik reaksiyon sonucu burun tıkanıklığı, peş peşe hapşırma ve burun akıntısının oluştuğunu belirtiyor. Özellikle sonbahar ve ilkbaharda bu durumun had safhaya ulaştığını da hatırlatmakta fayda var. Alerjik rinit için en ideal tedavi, mümkünse şikayetlere neden olan etkenlerden uzak durmak olduğunun adlını çizen uzmanlar, ceşitli medikal tedavilerle hastada görülen yakınmaları büyük oranda tedavi etmek mümkün olabileceğini kaydediyor.


Burundaki kan damarlarıyla ilgili burun tıkanıklığı sebebidir. Alerji, enfeksiyonlar ve bunlara bağlı nedenler, burun damarlarının genişlemesine ve vazomotor rinite yol açabiliyor. Bunların yanı sıra stres, tiroit fonksiyonlarında yetersizlik, hamilelik, bazı tansiyon ilaçları, doğum kontrol hapları ve bazı burun açıcı damlalarının aşırı ve uzun süre kullanımı diğer sebepler arasında yer alıyor. Medikal tedaviden sonuç alınamayan durumlarda cerrahi seçenekler düşünülebiliyor.