Sağlıklı yaşam sürdürebilmek adına görüşlerini kamuoyu ile paylaşan ve bunun sonucunda sürekli gündemde kendine yer bulan Prof. Dr. Canan Karatay, yine önemli açıklamalara imza atarak kolesterol diye bir hastalığın olmadığına vurgu yaptı.

Kolesterolü Çıkaran İlaç Firmalarıdır

Kolesterolü çıkaranın doktorlardan ziyade ilaç firmaları olduğuna vurgu yapan Karatay, kolesterolün iyi ve kötü olarak ayrılmadığını bildirdi. Kolesterolden korkulmamasını söyleyen Karatay, kolesterolü bulunanların daha uzun yaşadığını kaydederek, tehlike arz edenin kolesterol değil trigliseri olduğunu bildirdi.

Mevsiminde yetiştirilen sebzelerin tüketiminin önemine dikkat çeken Karatay, kış aylarında patlıcanın tüketilmemesi gerektiğini bildirdi. İnsan vücudunun yüzde 60'lık diliminin sudan oluştuğuna değinen Karatay yüzde 20'lik dilimin ise hayvansal protein olduğunu söyleyerek, yüzde 19'luk diliminin protein, geriye kalan yüzde 1'in ise karbonhidrat olduğunu ifade etti.

Büyük Bir Tıp Yalanı

Çok büyük bir tıp yalanının uydurulduğunun altını çizen Karatay, yüksek kolesterolden korkulmaması gerektiğini, karaciğeri yağlandıran kan şekerinden korkulması gerektiğini dile getirerek, kolesterolün yağ değil hormon olduğunu sözlerine ekledi.