Bankacılık Sektöründe Güvenlik ve Risk Yönetimi Bankacılık Sektöründe Güvenlik ve Risk Yönetimi

Yıllardır çekiliş yaparak otomobil hediye eden bir dondurma firması, bu sene de iki adet otomobili hediye etmek için yaptığı çekilişin sonuçları belli oldu.

Dondurma firmasının yaptığı lüks otomobilin hediye edileceği çekilişi kazananlardan biri Açık Öğretim Fakültesi'nden 4 yıllık İktisat Bölümü mezunu olan ve iş bulamadığı için ağabeyine ait bisiklet satışı ve tamiri yapılan işyerinde çalışan Engin Yiğenoğlu oldu.

Engin Yiğenoğlu, ünlü dondurma firmasının çekiliş ile verdiği lüks otomobili alabilmesi için bankadan kredi çekmesi gerekiyor. Çünkü ünlü dondurma firması lüks otomobili hediye ediyor ancak, otomobilin vergilerini çekilişi kazanan kişi ödüyor. Kazandığı lüks otomobili almak için vergisini ödemek zorunda olan Engin Yiğenoğlu, lüks otomobilin vergisini ödeyecek parası olmadığı için yakınlarının aracılığı ile bankadan kredi çekecek.

Ünlü dondurma firmasının lüks otomobil verdiği kampanyaya 3 yıldır katıldığının altını çizen Engin Yiğenoğlu; '3 yıldır bu kampanyaya katılıyordum. Bu yıl da şansımı denedim. Kampanya sonucu 16 Eylül'de açıklandığında çok şaşırdım'dedi.

Lüks otomobili alabilmesi için kendisinden belgeler istendiğini, bu belgeleri hazırlayıp ünlü dondurma firmasına gönderdiğini belirten Engin Yiğenoğlu; "Firmadan gelecek haberi bekliyorum. Benim öğrendiğim bilgi otomobilin değeri yüksek olduğu için yüksek miktarda da bir vergisi var. Bunu karşılayacak durumum yok. Yakınlarım kanalıyla bankadan kredi alıp bu parayı ödemeyi planlıyoruz. Otomobili aldığımda ise değeri miktarında satmak istiyorum. Değeri verilmezse kendim alacağım" dedi.