Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nde basının karşısına çıkan parti sözcüsü Faik Öztrak, asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Asgari ücretlinin ağırlaşan ekonomik şartlar ve enflasyon nedeniyle belinin büküldüğünü belirten Öztrak, "Asgari ücreti 2 bin 200 TL'ye çıkaran yasa teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduk." dedi.

PARTİ YÖNETİMİ İBB ADAYINI AÇIKLAYACAK

Yerel seçime ilişkin açıklamada bulunan Öztrak, merakla beklenen İstanbul Büyükşehir Belediye adayının parti yönetimi tarafından belirleneceğini söyledi. Kulislerde adı ön plana çıkan Ekrem İmamoğlu adını değerlendiren Faik Öztrak, "Beylikdüzü Belediye Başkanımız Sayın İmamoğlu, gerçekten İstanbul'daki çok başarılı ilçe belediye başkanlarımızdan biridir. Ama kimin İstanbul'da büyükşehir adayı olacağına partimizin yetkili kurulları karar verecektir" dedi.

Altın fiyatları rekora koşuyor: Gram altın piyasaları alt üst ediyor Altın fiyatları rekora koşuyor: Gram altın piyasaları alt üst ediyor

CHP ASGARİ ÜCRET TEKLİFİNİ MECLİS'E SUNDU

Asgari ücrete yapılacak zamla ilgili konuşan Öztrak, şunları kaydetti: "CHP olarak biz bunun daha fazla bekletilmeden belirlenmesi için kriz koşullarında ezilen çalışanlarımıza bir ölçüde nefes alma imkanı verebilmek için TBMM'ye asgari ücreti 2 bin 200 TL'ye çıkaracak bir kanun teklifini sunduk. Aynı zamanda bu kanun teklifinde asgari ücretten vergi alınmamasına ilişkin düzenleme de var."