Kış mevsiminde havada bulunan nem azalmaktadır. Ayrıca üzerine kalorifer ve klima kullanılan ortamlarda bulunmak zaten düşük olan nem oranını daha da aşağılara çekebilmektedir. Bu da ne yazık ki cilde zararlı etkenler olarak geri dönüş göstermektedir. Burada, cilt için kışın zararlı etkilerinden nasıl korunmalıyız? sorusu akıllara gelir. Kışın özellikle düşük hava ve asit yağmurlarına dikkat edilmelidir.

Kış aylarında cildi korumak için bazı altın kurallar vardır. Bu kurallardan ilki cildi nemlendirmeye özen göstermektir. Özellikle kışın cildi yoğun nemlendirecek olan kremler tercih edilmelidir. Nemlendirici kullanımı için cildin kurumasını beklemek yanlış bir uygulamadır, cilt kurumadan önce nemlendirici kullanılmalıdır. Kışın havada hafif bir güneş olsa bile güneş kremini sürmeyi ihmal etmek yanlış bir davranıştır. Güneş kremi özellikle dışarıya çıkmayan yarım saat önce cilde uygulanmalıdır.

Cilt kurutucu özelliği bulunan ürünleri kış aylarında kullanmak yanlış bir tercih olabilmektedir. Özellikle yüzü günde iki kereden fazla suyla yıkamak cildi kurutabilir. Özellikle kışın dudaklara ve topuklara nemlendirici krem diğer bölgelerden daha fazla uygulanmalıdır.

Özellikle Kış Aylarında Su İçmenin Önemi

Su içmek her mevsimde önemli olduğu gibi kışın nemi tutmak için oldukça önemli faktörlerden birisidir. Cildin daha fazla ve daha uzun süre nemli kalmasına yardımcı olur. Su ihtiyacı meyve suyu gibi içeceklerle karşılanmamalı sadece su içilmelidir.

Kış Aylarında Yiyecek Tüketiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Başlıca dikkat edilmesi gereken husus mevsimine göre sebze ve meyveleri mevsimine göre tüketmektir. Öncelikle kış aylarının besinlerinden faydalanmak gerekir. Portakal gibi yoğun c vitaminini barındıran yiyeceklerin tercih edilmesi cildin daha diri kalmasını sağlamaktadır.