Cilt Lekeleri ve Ciltteki Renk Değişimi Neden Olur?

Renk değişimi, cildin en üst katmanını etkiler ve size kahverengi lekeler bırakır. Melaninin aşırı üretimindeki ana suçlu güneşe aşırı maruz kalmaktadır. Kötü beslenme, karaciğer problemleri ve hazımsızlıkların da cilt lekelerine neden olduğu bilinmektedir. Bu durumu tedavi etmenin anahtarı, geri dönüşü engellerken renk bozulmasını ortadan kaldırmaktır. Herhangi bir doğal tedaviye başlamadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir.

Cilt Lekeleri Bitkisel Kürlerle Nasıl Tedavi Edilir?

Bir limon suyunu her gün iki kez cildinize pamuk ile uygulayın. Limon suyu renksiz cildin üst tabakasını kaldıracak kadar asidiktir. Sürekli kullanımla, sonuçlar altı ila sekiz hafta içinde görülür. Dilim kırmızı soğanda limon suyu ile aynı asitliği içerdiğinden, aynı etkiyi sağlar.

Yüzünüze sızma zeytinyağını ılık, ıslak bir bezle sürün. Ekstra sızma zeytinyağı cildinize nem katar. Kahverengi cilt lekelerini gidermeye yardımcı olur. Cildinize zeytinyağı sürün ve ılık, ıslak bir bezle temizleyin. Limon suyu ile devam edin ve suyla durulayın.

Hint yağını günde iki kez sürmek cildi yumuşatmaya ve aşırı melanini parçalamaya yardımcı olabilir. Daha büyük lekeler için gece boyunca hint yağı ile ıslatılmış bir bandaj giymek faydalıdır.

Brokoli ve turunçgiller gibi bol miktarda C vitamini ile zenginleştirilmiş yiyecekler yiyin. C vitamini, cildinizin renginin değişmesinden sorumlu serbest radikallerle savaştığı için önemlidir. C vitamini ayrıca, doku onarımına yardımcı olur ve cildinizin içten dışa doğru iyileşmesini sağlar.

Dere dul avrat otu, kırmızı yonca veya süt deve dikeni ile yapılan günlük bir çay içmek kan akışını temizler ve cilt lekelerini giderir. Bu otlar vücudunuzun çevresel toksinlerini temizlemekten sorumlu olan antioksidanlardır.