Ellerin düzenli yıkanmasını çocuklara sevdirerek bir alışkanlık haline getirmenin ebeveynler tarafından çocuklara kazandırılması gerektiğini dile getiriyor.

Hastalıklara sebebiyet veren mikropların, toplu taşıma araçlarıyla, el sıkışmayla veya yemek yemek gibi gündelik alışkanlıklarımız sırasında kolaylıkla bulaşabileceğini hatırlatan uzmanlar, korunmanın en önemli adımının ise elleri yıkamaktan geçtiğini dile getiriyor.

Çocukluk döneminde edinilen bu davranışın yetişkinlik dönemindeki hastalıklarında önüne geçtiğini paylaşan uzmanlar, çocuklara kazandırılması gereken bu önemli alışkanlık için ailelere, öğretmenlere ve sağlık çalışanlarına da önemli görevler düştüğünün altını çiziyor.

Uzmanlar ellerin en az 20 saniye boyunca ve mutlaka sabunla yıkanması gerektiğini belirtirken, ortak kullanımlarda mutlaka sıvı sabuna yönelinmesini tavsiye ediyor. Elleri yıkarken parmak aralarının, tırnakların, el bileğinin de mutlaka temizlenmesi gerektiğini kaydeden uzmanlar, ortak alanlarda kağıt havlu kullanılmasını tavsiye ediyor.

El yıkama becerisinin eğlenceli bir şekilde oyun halinde çocuklara öğretilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, şarkıyla da bu yolun gerçekleşebileceğini vurguluyor.

Doktorların Pandemi Sonrası Uyum Süreci Doktorların Pandemi Sonrası Uyum Süreci

Çocuklar için neyi neden yaptığının doğru şekilde anlatılmasının alışkanlıkların kazandırılmasında son derece önemli olduğunu belirten uzmanlar, altı aylıktan itibaren okunan kitaplarla, iki yaşından itibaren de medya ile tanışan çocuğun dikkatini bu noktaya çekmeye çalışmanızı tavsiye ediyor.