Astrolojide İdeal Eşleşmeler, Burçların Uyum Analizi Astrolojide İdeal Eşleşmeler, Burçların Uyum Analizi

Peki ama bu durum neden yaşanıyor.

Uzmanlar ebeveynleri telaşlandıran burun kanamalarıyla ve tedavileriyle ilgili dikkat çeken açıklamalara imza atıyor.

Burun kanamalarının korkunç görünse de aslında genel anlamda büyük tehlike arz etmediğinin altını çizen uzmanlar, burun kanamasının çocuklarda kuru iklimle, sıcaklıkla, burun içindeki çatlama ile ve kabuklarla ilgili olarak yaşanabileceğini hatırlatıyor.

ÇOCUKLARDA BURUN KANAMASI SIK GÖZLEMLENİR

Özellikle burnun ön kısmının kolayca zarar görebilecek kırılgan damarlardan oluştuğunu paylaşan uzmanlar, çocuklarda sıklıkla gözlemlenen burun kanamasının bu nedenle yaşandığını ifade ediyor.

Bunların yanı sıra çocuklarda, burun karıştırmak, şiddetli sümkürme, burun travması, aşırı kuru hava, soğuk algınlığı, alerji ve yabancı madde nedeniyle de burun kanaması yaşanabiliyor.

Peki ama burun kanaması geçiren bir çocuğa nasıl ilk müdahale yapılmalı?

Uzmanlar çocuğunuzu ilk olarak sakinleştirmeniz gerektiğini belirtiyor. Sonrasında da çocuğunuza yardım edeceğinizi söylemeniz gerektiğini paylaşan uzmanlar, kanamanın durup durmadığını takip ederek burun deliklerini 5-10 dakika parmaklarınızla sıkıştırmanızı, kan yutmasına engel olmanızı belirtiyor. Burun sırtına buz veya soğuk su teması sağlamanın da etkili bir yöntem olduğunu hatırlatan uzmanlar, kanama durmazsa mutlaka hastaneye başvurmanızı öneriyor.

Çocuk çok miktarda kan kaybederse, nefes almakta zorluk çekiyorsa, dışkıda, idrarda ve diş etlerinde de kan mevcutsa hızlı davranılması gerektiğini hatırlatan uzmanlar, bu şekilde çocuğu önemli bir durumdan kurtarabileceğiniz üzerinde duruyor.