Adıyaman Üniversitesi Doğa Sporları Öğrenci Topluluğu, Adıyaman'da bulunan 2 bin 150 metre yükseklikte yer alan karlar altındaki Nemrut Dağına tırmandı.

Adıyaman Üniversitesi Doğa Sporları Öğrenci Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Necmettin Nur ve Topluluk Başkanı Muhammed Selim, Türkiye Dağcılık Federasyonu Adıyaman İl Temsilciliği ve Acil Yardım Dağcılık Spor Kulübü üyeleri ile birlikte 2 bin 150 metrede karlar altındaki Nemrut Dağına tırmandı.

1987 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesine giren Nemrut Dağına 2 metreyi aşan karlar altında zorlu bir tırmanış gerçekleştiren dağcılar, dağda bir gece de konakladı. Son yıllarda kış turizminin geliştiği ve dağcıların büyük ilgi gösterdiği Nemrut Dağında devasa heykellerin kar altında kaldığı görüldü.

Dağcılar, geleneksel bir tırmanış gerçekleştirdiklerini dile getirerek Nemrut Dağına tırmanmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Her yıl Adıyaman'da en erken karın yağdığı ve en geç karın kalktığı yer olan Nemrut Dağı, kış mevsiminde ziyaret etmek için kolay olmayan bir turizm merkezi. Zorlu yolculuğu seven meraklıların her yıl zirveye tırmanmak için zorlu bir uğraş verdiği Nemrut, karlarla birlikte farklı bir güzelliğe bürünüyor. Devasa heykellerin yer aldığı nemrut Dağı'nda, turistler yazın akın ederken, kış mevsiminde ise sadece doğa meraklıları, dağcılar akın ediyor. 20150 metre yükseklikte bulunan Nemrut Dağına çıkanlar, inişte Arsemia, cendere Köprüsü ve Kahta kalesi gibi tarihi yerleri de gezmeden edemiyor. Milli Park olan alan, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Dağın eteğinde bulunan konaklama tesisleri, ziyaretçilerin soluklanmasını da sağlıyor.