Kalabalık alanlarda, özellikle de okul, iş yeri gibi kapalı yerlerde daha hızlı şekilde yayılan virüslerin, havadaki damgacıklar yoluyla kolayca bulaştığını işaret eden uzmanlar, kolaylıkla bulaşan enfeksiyonların, grip gibi hastalıkları bir anda salgına dönüştürebildiğini dile getiriyor.

Düzenli, dengeli beslenme ve takviye ile enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirebileceğimizi savunan uzmanlar, yüzde 100 doğal kaynaklı wellmune-beta glukan destekli doğru beslenme ile çocuklarımızı ve kendimizi bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabileceğimizi hatırlatıyor.

Bununla birlikte kahvaltının en önemli öğün olduğunu vurgulayan uzmanlar, güne mutlaka güzel bir kahvaltıyla başlamanın, özellikle de süt, yumurta, sebze, su, tam tahıllı ekmek, balık, kırmızı et, baklagiller ve yoğurdu sofralardan eksik etmememin önemli olduğunu kaydediyor.

Kış aylarında hastalıklara karşı dirençli olmak için güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak gerektiğini belirten uzmanlar, güçlü bir bağışıklık sistemi için doğru beslenip iyi gıdalar tüketmek gerektiğini açıklıyor.

Eğer dengeli beslendiğinizi düşünmüyorsanız mutlaka virüslerle savaşabilmek adına takviye gıdalara yönelmeniz gerektiğini ifade eden uzmanlar, özellikle bulaşıcı hastalıklara bizden çok daha kolay yakalanan çocuklarımıza güçlü bir koruma kalkanı oluşturmak istiyorsak, doğal maya ve mantardan elde edilen, tescilli wellmune beta glutan takviyesi alabileceğinizi savunuyor.