Medya 24 - Haberler, Son Dakika Haberleri ve Güncel Haber

Medya 24 - Haberler, Son Dakika Haberleri ve Güncel Haber

Medya 24: Haber, dizi izle, magazin, ekonomi, spor gündemi.

FLAŞ HABER
Sol Ok
Sağ Ok
Menü
Ara
Facebook Twitter
Medya 24 - Haberler, Son Dakika Haberleri ve Güncel Haber ANASAYFASPORGÜNDEMPOLİTİKADÜNYATEKNOLOJİEKONOMİEĞİTİM MEDYA24 TV MEDYA24 RADYO
Depresif ruh hali bulaşıcı
Facebook Twitter Google Plus WhatsApp Tumblr Yazdır Büyüt Küçült
Yaşam - - Editör: Merve Ece İNAN

Depresif ruh hali bulaşıcı

Dünya Sağlık Örgütü yani WHO tarafından yapılan araştırmalar ruh hallerinin bulaşıcı olduğunu özellikle de genç yetişkinler arasında bu ruh hallerinin hızla yayıldığını ortaya koydu.

Ergenler için klinik depresyon tanısında kullanılan depresif belirtilerin öne çıktığını ve bu duruma eşik altı depresyon ismi verildiğini belirten uzmanlar, bunun klinik bir durum olmadığını, birçok kişinin yaşam kalitesini etkilemesine rağmen ihtiyaç duydukları desteği alamadıkları anlamına geldiğini kaydediyor.

Ruh halinin toplumsal bulaşma olarak adlandırılan bir süreç yoluyla kişiden kişiye bulaşabileceğini ifade eden uzmanlar, özellikle gençlerin ve güçlü dost gruplarına sahip ergenlerin daha iyi bir zihinsel sağlık eğilimi gösterdiğini savunuyor.

Bilim insanları tarafından gerçekleştirilen deneyler,  bir bireyin duygusal durumunun sosyal ilişkilerdeki duygusal ifadelerden etkilenebileceğini ortaya koyuyor.

Bulaşıcı depresif ruh halinin belirtileri arasında çaresizlik, yorgunluk, ilgi kaybı, kötü konsantrasyon, üzüntü ve değersizlik duygularının bulunduğunu işaret eden uzmanlar, bunlarla birlikte düşük ruh hali ve hüzün duyguları arkadaşlar arasında yaygınlaşsa da genellikle ergenleri eşiğin üzerinde klinik olarak teşhisi konabilen bir depresyona itemeyeceklerini vurguluyor.

Matematiksel modeller, ergenlerin sosyal çevrelerinde fazla sayıdaki arkadaşın düşük ruh halinde olması durumunun, diğer ergenlerin de modunu düşürdüğünü göstermiştir.

Çalışmalar, çoğu iyimser olan bir arkadaş grubuna dahil olmanın gençlerin moralini artırıp ruh halini yükselteceğini gösteriyor.

Gençlerin düşük ruhsal durumlarını iyileştirmek için iki yönlü bir yaklaşımın gerekliliğini önermekteyiz. Dostluklarını geliştirmeleri için teşvik etmenin yanı sıra, ergenler sosyal çevrelerinde olumsuz duyguları sürdürmekten de kaçınma çabaları gösterilmelidir.

Toplumsal müdahalelerin birincil hedefi, depresyon riskini azaltmak amacıyla arkadaşlık ilişkilerini artırmak olsa da ikincil hedef negatif havanın dağılmasını engellemek olmalıdır.



Facebook Twitter Google Plus WhatsApp
  YORUM YAP / YORUM OKU
Yorum
BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU
-

ANASAYFA | GÜNÜN HABERLERİ | FOTO GALERİ | VİDEO GALERİ | KÜNYE | REKLAM | İLETİŞİM | RSS
Medya24.com'da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.




Spor Gündem Politika Dünya Teknoloji Ekonomi Eğitim Magazin Yaşam Kadın Aktüel Medya