Karaciğerimizin vücudumuzdaki toksinleri uzaklaştırmada ne kadar başarılı olursa o kadar sağlıklı olacağımızı kaydeden uzmanlar, vücudumuz için toksinlerin zehir olduğunu işaret ediyor. Her gün toksinlere maruz kaldığımızı ve bu toksinlerden kurtulmak için de karaciğerimizin sürekli çalıştığını savunuyor.

Karaciğerimiz sağlıklı çalıştığında şekeri, yağı daha iyi sindirdiğini böylelikle vitamin ve mineralleri de daha iyi kullandığını paylaşan uzmanlar, metabolizmamızın sağlıklı ve hızlı çalışması karaciğer sağlığı ile doğrudan ilgili olduğunu dile getiriyor.

İnsülin direnci gibi kilo vermeye engel olan hormonel sorunlar ile de baş etmek için de çok önemli olduğunu kaydeden uzmanlar, kilo vermek için toksinleri uzaklaştırarak diyete başlamak başarıyı mutlaka etkileyeceğinin üzerinde duruyor.

Doğru yöntemi uygulamanın önemli bir nokta olduğunu ifade eden uzmanlar, detoksta amacın vücudumuzun kendi detoks enzimlerini ve çalışma sistemini destekleyici şekilde beslenme sistemini hayata geçirebilmek olduğunun üzerinde duruyor.

Özellikle detoks yapmak için kış sebzelerinin mükemmel içeriğe sahip olduğunun altını çizen uzmanlar, brokoli, beyaz ve kırmızı lahana, brüksel lahanası, turp, karnabahar, pazı, şalgam, hardal otu ve marul içerdikleri izotiyosiyonat ile detoks enzimlerini çalıştırdıklarını paylaşıyor.

Sağlıklı Gençlik ve Ebeveyn İlişkileri Nasıl Olmalı ? Sağlıklı Gençlik ve Ebeveyn İlişkileri Nasıl Olmalı ?

Bunları havuç, sarımsak, pırasa, soğan çeşitleri ile tükettiğimizde detoks mekanizması güçlendiğini hatırlatmakta fayda var.