2019 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için AKP'nin adayının Recep Tayyip Erdoğan olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan iddialara göre, AKP ve MHP iş birliği yaparak, ortak aday olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı Adayı olarak gösterecek deniliyordu.

Bu iddia çokta olasılıksız bir iddia değildi, çünkü Devlet Bahçeli her zaman, bir çok konuda AKP'nin ve Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında yer alarak, bu iddiaları güçlendiriyordu.

Bu iddialara MHP'den çok sert bir tepki gelmişti. Konu ile ilgili açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Aldan, bu iddiaları yalanlayarak tepki göstermişti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Aldan açıklamasında; "Bu haber, kirli bir paçavranın dağılan parçalarına yazılmış olsa bile onu dahi kirletebilecek kadar çürümüş bir zihnin ürünüdür. MHP, aritmetik hesapların önemsiz bir değişkeni değildir" ifadesini kullanmıştı.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan ziyareti öncesi Atatürk Havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerden birinin 'MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Cumhurbaşkanı yardımcısı yapacak mısınız?' sorusuna verdiği cevap ile Devlet Bahçeli için açık kapı bıraktı.

Erdoğan iddialar için, "Bunların hepsi suyu bulandırmaktan başka bir işe yaramıyor. Bunlar doğmamış çocuğa don biçiyorlar. Herkes bir defa yerini, konumunu bilsin. Biz Türkiye'de siyaset yapıyoruz. Sayın Bahçeli ile şu süreçte partimiz gayet güzel bir diyalog içinde oldu ve bundan sonraki süreçte bu diyaloğun, dayanışmanın temenni ederim ki güçlenerek devamı Türkiye'nin geleceği bakımından çok çok önem arz etmektedir. Görüşmeler çerçevesinde her şey olabilir" dedi.