Dijitalleşme Sürecinin Başlangıcı

Kobilerde yeni bir versiyona geçilmeye başlanmaktadır. Dijitalleşme sürecine yardımcı olmak için bu konuda çalışma yapan liderler Antalya'da toplantı amacıyla bir araya geldi. Antalya'daki bu etkinliğe başkanlık eden Tarkan Kadooğlu açılış konuşmasını yaparak toplantı da başlamış olmuştur.

"Dijital Anadolu Projesi nedir?" sorusunun cevabı açıklanarak bu kapsamda yapılmak istenenler şema ve maddeler halinde katılımcılara aktarılmıştır.

Proje Kapsamının İçerikleri

Anadolu'nun teknolojik açıdan çağın gereklerine ayak uydurması ve bu değişime karşı geride kalmamak adına bu kapsamda ilk toplantı Antalya' da başlamış bulunmaktadır. Antalya'yı takiben Kocaeli, İzmir, Bursa ve Adana'da da ilerleyen zamanlarda belirlenen bir tarihle bu 4 ilde de yapılarak devam edecektir. Bu toplantılar sanayileşmeyi modern hale getirmek suretiyle bu konuda bir devrim amacı gütmektedir. Çeşitli konuşmacılar alanlarında yaptıkları veya yapmayı planladıkları dijitalleşme yolundaki adımları sırayla anlatmışlardır.

Telefon bankacılığı, internet haberleşmesi, dijital ekonomi gibi konularda açıklamalar yapılmıştır. 4. Nesil Endüstri neticesinde gelen bu yeni oluşumlar tarım sektöründe de yeni bir yapılanma sürecine girilmesini sağlamaktadır. Tarım işiyle uğraşan çiftçi ve ziraat mühendislerinin faydalanması için tarımla ilgili gerekli bilgiler mobil cihazlar üzerinden sunulmaktadır. Çiftçilere verilen bilgiler ışığında ortaya koyulan tarımın hangi seviyeye geldiği ise çiftçiler tarafından yapılan geri bildirim ile öğrenilmektedir. Sadece mobil veri üzerinden traktörler ve benzeri zirai aletlere yerleştirilen sensörler yardımıyla her an her dakika kontrol imkanı sağlamaktadır. Uydu vasıtasıyla da elde edilen bilgiler ışığında tarım ve diğer sektörlerde yeni çığır açılmış olmaktadır.

Yapay zeka olarak gündeme gelen bu yeni sistem ulaşılabilecek bütün alanlarda kolaylık sağlamaktadır. Bu gibi teknolojik yenilikler sayesinde dünya genelinde farkındalık oluşturma imkanına sahip olunmaktadır. Türkiye'de sistem yeni olarak yerleşmeye başlamış olsa da sistem tam oturduğu zaman istenilen sonuçların her alanda alınma imkanı ortaya çıkacaktır.