Diş macunu adı üstünde dişlerimizi fırçalamak ve temizlemek için üretilmiş bir temizleyicidir. Ancak diş macunları daha birçok alanda kullanılabiliyor. Diş macununun farklı kullanım alanlarını öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız…

TIRNAKLARINIZA UYGULAYIN

Diş macununu tırnaklarınıza sürebilir ve tırnaklarınızı fırçalayabilirsiniz. Bunu yapmanız hem tırnaklarınızın daha parlak görünmesini sağlar, hem de varsa tırnaklarınızdaki kötü kokuyu giderir. Özellikle soğan sarımsak gibi, çamaşır suyu gibi tırnağınıza sinmiş olan kokuların giderilmesi için çok yararlıdır.

DENİZ GÖZLÜĞÜNÜN BUĞULANMASINI ENGELLER

Denizde dalış yapanların en sinir olduğu şeylerden biri deniz gözlüklerinin buhar yapmasıdır. Bunu çözümü noktasında da diş macunu devreye giriyor. Deniz gözlüklerinizin camının tamamına diş macununu yayın, sonra diş macununu güzelce temizleyin.

SİVİLCELERDEN KURTULMANIZI SAĞLAR

Özellikle ergenlik dönemindeki gençlerin en büyük sorunlarından biridir yüzlerde sivilce çıkması… Aslında sadece ergenlik dönemindeki gençlerin değil, hepimizin başına gelir yüzde sivilce çıkması… Çok can sıkıcı bir durumdur. Peki sivilcelerden diş macunu ile kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz?

İçerisinde beyazlatıcı ve başka kimyasalların olmadığı bir parça diş macununu alın ve gece yatmadan önce sivilcenizin üzerine sürün ve sabaha kadar bekleyin. Sabah kalktığınızda sivilcenizin kuruyarak küçüldüğünü göreceksiniz.

Ancak hassas bir cilt derisine sahip olan kişiler bu konuda dikkatli olmalı. Çünkü diş macunu cildinizi tahriş edebilir. O yüzden hassas cilde sahip olan kişilerin diş macununu sürdükten sonra uyumamalarını öneriyoruz.

BÖCEK ISIRIKLARINA İYİ GELİR

Kaşıntıdan kurtulmak için böcek ısırıkları üzerine diş macunu sürün. Bu yöntem aynı zamanda cildinizdeki oluşan yaraları da serinletmeye yardımcı olur.