Günümüzde en yaygın hastalıkları başında yer alan ve halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet ile ilgili her ne kadar bilinçlendirme çalışmaları sürse de ne yazık ki yapılan araştırmalar hiçte iyi sonuçlar ortaya koymuyor.

Diyabet tedavisinde dengeli, ölçülü ve bilinçli beslenme düzeninin oluşturulması ve kan şekerinin kontrol altında tutulmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan uzmanlar, diyabet hastalığında erken teşhisin çok önemli rol oynadığının altını çiziyor.

Diyabet hastalığıyla ilgili olarak önlem alınmadığı takdirde organ hasarı problemlerinin ortaya çıktığını paylaşan uzmanlar, yüksek seyreden şeker ve akabinde bozulan damarlara ve organ sorunlarına neden olduğunu, kalp dışında bu hastalıktan en çok etkilenen organlar arasında böbrekler ve gözler geldiğini hatırlatıyor.

Vegan ve Vejetaryen Beslenme Danışmanlığı Vegan ve Vejetaryen Beslenme Danışmanlığı

Stresi azaltmak ve tedavi sürecini hızlandırmak için beslenme alışkanlıklarının düzeltilmesinin ve egzersiz yapmanın önemine dikkat çeken uzmanlar, hafif bir fiziksel aktivitenin, yoğun egzersizden tamamen farklı olarak pek çok olumlu etki gösterdiğini kaydediyor.

Özellikle yoğun egzersizi devam ettiremeyen veya yapması mümkün olmayan kişilere önerilen egzersiz kriterinin daha ulaşılabilir olduğunu hatırlatan uzmanlar, bu nedenle fayda alınmasının mümkün olduğunun altını çiziyor.