Doğum kontrol haplarının tabi ki adından da anlaşılacağı gibi ilk vazifesi hamileliği engellemektir. Ancak hamileliği engelleyen doğum kontrol haplarının daha bir çok faydası vardır.

Düzenli doğum kontrol hapı kullanımı regl döneminin rahat geçmesini sağlar.

Ayrıca yumurtalık kistinin oluşmasını büyük ölçüde engelleyerek, yumurtalık kistinden de korumuş olur.

Bazı kadınlar regl döneminde migren ağrısı ile de mücadele etmek zorunda kalır. Düzenli doğum kontrol hapı kullanımı, regl döneminde migren ağrısı çekenler için oldukça faydalıdır. Çünkü doğum kontrol hapları regl döneminde migren ağrısının minimuma indirir.

Kadınların menopoza girerken bazı belirtileri vardır. Düzenli doğum kontrol hapı kullanımı bu belirtilerin de bazıları ile başa çıkma özelliğine sahiptir.

En önemli konulardan birisi de düzenli doğum kontrol hapı kullanımı regl döneminizi belli bir düzene sokar. Bu kadınlar için oldukça önemli bir konudur.

Doğum kontrol hapının bir diğer faydası da ciltteki sivilcelerin azalmasına, hatta yok olmasına yardımcı olur. Ciltte yeni çıkacak olan sivilcelerinde önüne geçerek, sivilce oluşumunu engeller.

Düzenli doğum kontrol hapı kullanımı hormonları düzenleyerek zihinsel sağlığı geliştirir.

Kadınların en büyük sorunlarından biri de cinselliği korkarak yaşamaktır. Ancak doğum kontrol hapı kullanımı cinselliğin korkarak yaşanmasına da engel olur.

Doğum kontrol hapı kullanımı kadınlarda yumurtalık kanserine yakalanma riskini azaltır.

Doğum kontrol hapının faydalarında bir tanesi de kansızlığı gidermesidir. Ayrıca kemik erimesini de önler.