İstanbul
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,1014 %0,23
48,4840 %0,44
5.403,66 % -0,34
Ara
Medya24 Dünya Trump’tan Sert Açıklamalar, Ekonomiye Dair Yeni Adımlar

Trump’tan Sert Açıklamalar, Ekonomiye Dair Yeni Adımlar

Trump, federal düzenlemeleri kaldırdıklarını, basını eleştirdiğini, sınır güvenliğini artırdıklarını ve enerji fiyatlarını düşürmeye çalıştıklarını söyledi.

Okunma Süresi: 3 dk

Trump’tan Sert Açıklamalar: Basına ve Ekonomiye Dair Yeni Adımlar

ABD Başkanı Donald Trump, ikinci döneminin ilk ayını değerlendirerek federal yönetimde büyük değişiklikler yaptıklarını duyurdu. Cumhuriyetçi Valiler Birliği toplantısında konuşan Trump, Associated Press (AP) haber ajansına sert eleştiriler yöneltirken, ekonomi, sınır güvenliği ve enerji politikaları hakkında önemli mesajlar verdi.

"Amerika Yeniden Güçleniyor"
Başkan Trump, 20 Ocak’ta göreve başlamasının ardından federal hükümette köklü reformlar yaptıklarını belirtti. Eski düzenlemeleri kaldırarak büyük bir deregülasyon kampanyası başlattıklarını açıklayan Trump, özellikle bürokrasinin azaltılması ve federal kurumlarda gereksiz harcamaların ortadan kaldırılmasına odaklandıklarını söyledi.

Ekonomik alanda da iddialı adımlar attıklarını belirten Trump, ABD'nin ticaret anlaşmalarında daha güçlü bir konuma geleceğini ve gümrük vergilerinin dengeleneceğini ifade etti. "Amerika yeniden bir gümrük vergisi ülkesi olacak" diyen Trump, diğer ülkelerin ABD'ye uyguladığı gümrük vergileri kadar vergi koyacaklarını vurguladı.

Vergi politikalarında da büyük değişiklikler yapacaklarını belirten Trump, eyalet vergileri de dahil edildiğinde vergi oranlarını yüzde 41’den yüzde 21’e düşürdüklerini, ancak bunu yüzde 15’e indirmeyi hedeflediklerini söyledi. Gelir İdaresi’ni ortadan kaldırabileceklerini de belirten Trump, bu hamlenin Amerikan halkı için büyük bir avantaj sağlayacağını öne sürdü.

Fort Knox ve Altın Rezervleri Gündemde
ABD’deki altın rezervlerinin saklandığı Fort Knox hakkında çarpıcı açıklamalar yapan Trump, "Altın gerçekten orada mı, bilmiyoruz. Fort Knox’un kapılarını açacağız ve altınımızın çalınıp çalınmadığını öğreneceğiz" ifadelerini kullandı.

Basına ve AP’ye Sert Tepki
Konuşmasının bir bölümünde Associated Press (AP) haber ajansına yüklenen Trump, AP'nin taraflı bir yayın politikası izlediğini iddia ederek, "Onları basın toplantılarımıza dahil etmiyoruz. Hepimize kötü davranıyorlar ve Meksika Körfezi’nin artık Amerika Körfezi olarak adlandırılmasını bile kabul etmiyorlar" dedi.

Göçmen Politikası ve Sınır Güvenliği
ABD'nin güney sınırında ulusal acil durum ilan ettiklerini ve bu bölgeye çok sayıda asker gönderdiklerini söyleyen Trump, sınır güvenliğini sağlamak adına Amerikan tarihinin en büyük sınır dışı etme operasyonunu başlattıklarını dile getirdi.

Enerji Fiyatları ve Yeşil Enerji Eleştirisi
ABD’deki enflasyonu düşürmek için enerji fiyatlarını kontrol altına almaları gerektiğini belirten Trump, “Enerji fiyatlarını düşürürsek, her şey ucuzlar. Yumurta da pastırma da ucuzlar. En büyük mesele enerji fiyatları” dedi.

Biden yönetiminin elektrikli araç teşviklerini eleştiren Trump, "Yeşil enerji büyük bir dolandırıcılık. Elektrikli araç desteklerini keserek Amerikan otomobil endüstrisini kurtardık" dedi.

Kanada'ya Dair Tartışmalı Sözler
Trump, Kanada hakkında yine tartışmalı bir açıklamada bulunarak, ülkenin "ABD’nin 51. eyaleti olmak zorunda olduğunu" söyledi. Kanada Başbakanı Justin Trudeau’yu "Vali Trudeau" olarak adlandıran Trump, bu açıklamasıyla yeniden gündeme oturdu.

Eğitim ve Savunma Politikaları
ABD’nin eğitim sıralamalarında sonlarda yer aldığını ancak kişi başına en fazla eğitim harcaması yapan ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Trump, “Norveç, Danimarka, İsveç ve Çin bizden daha iyi eğitim veriyor. Bu kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, daha önce imzaladığı bir kararnameyle cinsiyet değiştiren bireylerin kadın sporlarından ve ordudan menedilmesini sağladığını belirten Trump, bu politikanın devam edeceğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *