Her yıl düzenli olarak yüzde 25 ile 30 aralığında büyüyen online alışverişin Türkiye ile gelişmiş ülkeler arasındaki farkın sürekli kapandığını hatırlatan uzmanlar, online ticarette ödemelerin yaklaşık yüzde 85'inin kredi kartı, yüzde 11'nin kapıda ödeme ve yüzde 4'ünün ise EFT-Havale yoluyla yapıldığını kaydediyor.

Geçtiğimiz yılın sonunda online alışveriş ile internetten yapılan günlük işlem adedinin 847 bin olduğunu vurgulayan uzmanlar, bu yıl henüz yıl sonu gelmeden 1 milyon işlemin aşıldığını paylaştı. Her yıl yeni rekorlar kıran e ticaret sektörünün yıl sonu hedefini 9 ayda kırmasının önemli bir ölçek olduğunu da dile getiren uzmanlar, bankalar tarafından açıklanan verilere göre online alışverişlerinin parasal işlem adedinin 1 milyon 30 bine ulaştığı ortaya konuldu.

2013'te online alışverişte işlem adedi yalnızca 420 bin iken bugün 1 milyonu aşması, sektörün gelişme hızının ne kadar yüksek olduğunu bir kez daha net bir şekilde ortaya koyuyor.

Türkiye'nin mobil alışverişte Almanya, Japonya ve Fransa gibi dünya devlerini bile geride bıraktığını hatırlatan uzmanlar, Türkiye'de her 100 cep telefonu kullanıcısından 31'i mobil alışveriş yaparken, bu oran Almanya'da 26, Japonya'da 30, Fransa'da 19'da kaldığını paylaşıyor.

Online alışverişin bu denli hızlı büyümesinin altında gençlerin bulunduğunu işaret eden uzmanlar, internetten alışveriş yapan her 10 müşteriden 7'sini 18-34 yaş grubundaki gençlerin oluşturduğunu belirtiyor.