Ebeveynlerin bu konuda model oluşturmaları gerektiğini paylaşan uzmanlar, doğru beslenmede anne ve babanın örnek olmasının şart olduğu üzerinde duruyor.

Özellikle yemek saatlerine dikkat etmenin, hazır, paketli ve hızlı besinler yerine evde hazırlanan yemekleri tercih edilmesinin önemli bir püf noktası olduğunu işaret eden uzmanlar, hazır meyve suları yerine taze meyve ve su tüketimi alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini de belirtiyor.

Özellikle dışarıdan alınan ürünlerin etiketini okumanın ve içindekileri bilmenin çok önemli olduğunu belirten uzmanlar, vücudumuza ne aldığımızı ve çocuklarımıza ne yedirdiğimizi bilmek gerektiğini paylaşırken, beslenme tarzı çocuğun ömür boyu değiştiremeyeceği bir alışkanlığa dönüştüğünü ve bu alışkanlığı sağlıklı yoldan kullanmak sağlıklı bir çocuk yetiştirmek için çok önemli olduğunu belirtiyor.

Yapılan son araştırmalara göre okul çağındaki her 10 çocuktan 1'inin obez olduğunu belirten ve sağlıklı toplumun ancak sağlıklı bireylerle mümkün olabileceğini ifade eden uzmanlar, bu çocukların yetişkinlik çağına geldiklerinde aynı beslenme ve yaşam tarzlarını devam ettirecekleri düşünülürse aslında ne kadar riskli bir grubun obez olduğu görülebileceğini kaydediyor.

Çocuğun beslenme alışkanlıklarını değiştirmek için öncelikle ebeveynlerin beslenme alışkanlıklarını ve yaşam tarzlarını değiştirmesi gerektiğini belirten uzmanlar, çocuklar öncelikle en yakınlarını yani bakım veren bireylerini rol modeli olarak alırlar. Çocukların normal vücut ağırlığına gelebilmesi için öncelikle ev içindeki beslenmenin sağlıklı ve düzenli olması gerekmektedir. Sağlıklı ve düzenli beslenmek için öğünler, saatinde tüketilmeli ve hızlı tüketilen besinlerden uzak durulması gerektiğini savunuyor.