İkinci döneme hatırlık olarak değerlendirilmesi de şart olan sömestr tatili için önerilerde bulunan uzmanlar, özellikle yorucu bir okul döneminin ardından elbette öğrencilerin dinlenmeyi de hak ettikleri konusunda hem fikir.

Sömestr tatili boyunca erken uyanma zorunluluğu olmaması, güne geç başlama, ödev yapma ve okula yetişme gibi mecburiyetlerin olmaması ise teknolojik aletlerin başında saatlerce zaman öldürmeyi gündeme getiriyor. Bütün bunların ikinci öneme öğrencilerin daha zor başlamalarına sebep olduğunu vurgulayan uzmanlar, oysa ki tatilin rehavet değil, dinlenme, yenilenme ve başarı getirmesi gerektiğini savunuyor.

Çocuklarının 2017-2018 eğitim yılının ilk döneminde çok yorulduğunu düşünen anne babaların, tatil döneminde öğrencilerin sadece dinlendirmeye odaklı olduklarını belirten uzmanlar, ebeveynlerin asla sömestr tatilinin çabuk geçeceğini ve çocuklarının normal tempolarına döneceklerini unutmamaları gerektiğini kaydediyor.

Hukuki İşlemler ve Belgelerin Önemi ve Çeşitleri Hukuki İşlemler ve Belgelerin Önemi ve Çeşitleri

Yanlış değerlendirilen sömestr tatilinin, öğrenciler üzerinde olumsuz sonuçlar doğuracağını kaydeden uzmanlar, tatil sonrasında çocuklarda okula gitmemek için karın ağrısı, mide bulantısı, baş ağrısı gibi uydurmaların yaşanabileceği üzerinde duruyor. Bütün bunların yanı sıra çocuğun ailesiyle gerilim yaşayabileceğini veya hırçınlaşabileceğini de belirten uzmanlar, ebeveynlerin yapması gerekenlerin en başında bir program belirlemenin bulunması gerektiğini vurguluyor.

Çocukların tatilde daha esnek bir uyku düzeni almasının sağlanabileceğini, özel planlar yapılabileceğini, aktivitelere yer verilebileceğini belirten uzmanlar, müze ziyareti, sinema ve tiyatro etkinlikleri ve temiz hava alabilecekleri doğa gezintileri uygun seçenekler olacağının altını çiziyor.