Amerika ile Suriye anlaşmasını yaptıktan sonra dünyanın gözü Türkiye'ye çevrildi. Erdoğan'ın Macron, Merkel ve Johnson ile görüşeceği belirtildi.

Türkiye ile ABD'nin Suriye anlaşması yapması üzerine bütün dünya anlaşmaya kitlendi. Dünya basınında büyük yankılanan anlaşma sonrası 3 Avrupa ülkesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme kararı aldı. Görüşmeyi duyuran Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Merkel ve Johnson ile gelecek haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye karar verdik." ifadelerini kullandı.

Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Ankara-Washington hattında ipler gerilmişken, Türkiye ABD'den üst düzey isimleri ağırladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve beraberindeki heyeti kabul etti. 4 saat 20 dakika süren görüşmenin ardından Türkiye ile ABD Suriye anlaşmasını kamuoyunu duyurdu. 13 maddelik yapılan anlaşmada, 120 saat içerisinde YPG, sınırdan 20 mil yani 32 kilometre güneye çekilecek. Ayrıca YPG'nin silahları toplanacak ve bölgede kurulacak güvenli bölge öncelikli olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolünde olacak. Anlaşma sonrası ise Macron, Almanya Başbakanı Merkel ve İngiltere Başbakanı Johson'la Türkiye'ye geleceklerini duyurdu.