Çağımızın en büyük ölümcül hastalığı olan kanser, bazen kendini belli edebiliyor. Belirtilere dikkat eder ve kanseri önceden fark edersek kanserden kurtulma şansımız daha yüksek olur.

Bu haberimizde özellikle erkeklerde kanserin belirtilerini inceleyeceğiz.

TESTİSLERDEKİ DEĞİŞİKLİKLERE DİKKAT

Testislerinizde büyüğüme, küçülme, şişme ya da ağrı gibi bir değişiklik fark ederseniz hemen bir üroloji doktoruna görünün. Çünkü testis kanseri olabilirsiniz! Testis kanser prostat kanserinin aksine çok hızlı bir şekilde ilerler. Testis kanserinde erken tanı, tedavi için oldukça önemlidir.

DIŞKIDA KAN KANSER BELİRTİSİ OLABİLİR

Dışkıda kan genelde Hemoroid ya da idrar yolu enfeksiyonundan olur. Ama mesane kanseri, böbrek kanseri veya kolon kanseri de dışkıda kan oluşmasına sebep olur. O yüzden dışkıda kan görmeniz durumunda hemen bir doktora başvurmanız gerekiyor.

GEÇMEYEN YORGUNLUK

Bir çok kanser türünün ilk belirtilerinden biri de hiçbir zaman geçmeyen yorgunluktur. Ne kadar dinlenirseniz dinlenin, ne kadar uyursanız uyuyun yine de kendinizi hep yorgun hissediyorsanız mutlaka bir doktora başvurun. Çünkü geçmeyen yorgunluk bir çok kanser türünün belirtilerinden biridir.

YUTMA ZORLUĞU

Bazen soğuk algınlığı, grip, boğazların enfeksiyon kapması gibi sebeplerden dolayı boğazımız şişer ve yutma zorluğu çekebiliriz. Ancak yutma zorluğunun yanı sıra kilo kaybı ve kusma probleminiz varsa bu boğaz kanseri ya da mide kanserinin habercisi olabilir.

MİDE YANMASI

Düzensiz yeme alışkanlığı, sağlıklı beslenmeme gibi durumlarda, ya da çok stres yaşadığınız dönemlerde midenizde yanma meydana gelebilir. Ancak yeme içme alışkanlığınızda bir değişiklik yoksa ve stresli bir durumunuz yoksa ama yine de midenizde yanma ve midenizde ekşime meydana geliyorsa mutlaka dokturunuza başvurmalısınız. Çünkü bu durum mide kanserinin habercisi olabilir.