Trabzonspor'u daha önce 2 defa yöneten ve üçüncü kere Trabzonspor'un başına getirilen Ersun Yanal, Trabzonspor'un yönetimi tarafından alınan kararla Trabzonspor Teknik Direktörlüğü sözleşmesini tek taraflı feshetti.

Bu sene Trabzonspor'un kuruluşunun 50. Yılı olması sebebiyle şampiyonluk için yola çıkan Trabzonspor, sezon başında çok güzel transferlere imza attı. Ligin 6. Haftasında Aytemiz Alanyaspor takımı karşısında 3 – 0 öne geçen Trabzonspor, maçın sonunda sahadan 4 – 3 yenik olarak ayrılmıştı.

Bu hafta ise Teleset Mobilya Akhisarspor'a 6 – 1 gibi bir skor ile kaybederek adeta ezici bir mağlubiyet alan Trabzonspor takımında Ersun Yanal hocanın ipi çekildi.

Alınan kötü sonuçlarla ligin zirvesinin bir hayli gerisinde kalan Trabzonspor takımının teknik direktörü Ersul Yanal ile yolları ayırma kararı alındı.

17 Mayıs 2016 tarihinde üçüncü kez Trabzonspor'un başına teknik direktör olarak getirilen Ersun Yanal, Trabzonspor takımının başında toplamda 42 maça çıktı. Ersun Yanal yönetiminde oynadığı 42 maçta sadece 16 galibiyet alan Trabzonspor, 14 mağlubiyet, 12 de beraberlik aldı. Bu sonuçlarla Ersun Yanal yönetimindeki Trabzonspor maç başına ortalama 1,4 puan almış oldu.

Alınan bu sonuçlarla Trabzonspor'un 50 yıllık tarihi boyunca en düşük galibiyet yüzdesine sahip Teknik Direktör olma özelliğini ele alan Ersun Yanal, Trabzonspor yönetiminin kararı ile Trabzonspor Teknik Direktörlüğü görevinden kovuldu.

Trabzonspor'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada;

"Şirketimiz ile Teknik Direktör Kazım Ersun Yanal arasındaki sözleşme, son günlerde yaşanan gelişmeler dolayısıyla, görülen lüzum üzerine, sözleşmenin ilgili maddeleri kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda feshedilmiştir. Kamuoyunun bilgisine duyurulur" denildi.