Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yakın bir zamanda yapacakları yeni atılımlar ile beraber esnafımızı tüm dünyaya tanıtacaklarını söyledi. Pekcan, "Asıl hedefimiz yeni başlıyor. Yakın bir zamanda Türk esnafının adını tüm dünya duyacak." dedi.

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği beraberce istişare toplantısı düzenledi.

Esnafımızı Rahatlatacağız

Bakanlık anlamında sürekli olarak esnaflarla iç içe olduklarını yineleyen Pekcan, onların sorunlarını ortadan kaldırmak adına yeni hedeflerinin olduğunu belirtti. Pekcan ayrıca toplantı da Yıldırım'ın da olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Pekcan, "Bakanlık adına yeni dönemde ticaret anlamında yeni adımlar atacağız. Dünyadaki değişen teknolojiye ayak uydurabilmek adına yeni planlamalarımız var. Bu dönemde esnaflarımıza yeni destekler vererek onları dünya pazarına tanıtacağız. Yeni çıkaracağımız kanunlarla birlikte esnafımız AVM'lerde de yer alacaklar. Esnafımızın en büyük şikayetleri arasında banka borçları ve yüksek faiz oranları geliyordu. Biz onların yükünü hafiflettik." ifadelerine yer verdi.