Evde çiçek yetiştirmekten hemen hemen her insan keyif alır. Kimi insanların hobisi evde hayvan beslemek iken kimilerininki de bitkilerdir. Bu hobiler kişilere göre değiştiği için her insan kendi zevkine uyanı tercih etmektedir.

Yeşil renk, insanları rahatlatan renklerden biridir. İnsana huzur verir. Bazı çiçekler evde bakılıp büyütülebilirken, bazıları da ev koşullarında yaşamaya uygun değildir. Bu sebeple evde çiçek yetiştirmek isteyen çiçekseverlerin ev koşullarında yaşayabilecek çiçekleri seçmeleri gerekir. Evde ister hayvan beslensin, ister çiçek ikisine de özel ilgi ve alaka gösterilmelidir ve ikisinin de sorumlulukları vardır.

Evde Çiçek Bakımı Nasıl Yapılır?

Dünyada pek çok çiçek çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitlerden bazılarına evde bakılabilirken bazılarına ise evde bakmak mümkün değildir. Çiçeklerin bazıları daha fazla güneş ışığına ihtiyaç duyarlar. Bazı çiçeklerin ise toprak ihtiyacı daha fazladır. Böyle çiçeklerin ev ortamlarında bakılması mümkün değildir.

Evde Çiçek Bakılırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Evlerinde çiçek yetiştirmek isteyen kişiler bazı önemli noktalara dikkat etmelidirler. Evde çiçek yetiştirmek sorumluluk ve özen ister ve evde çiçek bakacak kişilerin bu sorumluluğu almaları ve gerekli özeni göstermeleri lazımdır. Evdeki çiçekler su ihtiyaçlarına göre her gün sulanmalıdır. Fakat bazı çiçeklerin su ihtiyaçları daha az olduğundan bu tür bitkiler toprakları kuruduğunda yani bir kaç günde de sulanabilir.

Çiçeklerin bir başka gereksinimi ise güneş ışığıdır. Evde bakılacak olan çiçeğin gün içerisinde yeterince güneş ışığı alacağı bir yere konması gerekir. Eğer çiçek yeterli güneş ışığını alamaz ise solmaya başlar.

Bu konuda bir diğer önemli nokta ise çiçeklerin yerlerini çok sık değiştirmemektir. Çiçekler en uygun ışığı alabildikleri yere koyulmalı ve yeri değiştirilmemelidir. Çünkü çiçekler de hayvanlar gibi yerlerinin değiştirilmesinden fazla hoşlanmazlar.

Çiçeklere gerektiği kadar gübre eklenmelidir. Gübreler çiçeklerin büyümesine yardımcı olur fakat çok gübre eklendiğinde bitkiler zararlılar için çekici hale gelebilir. Bitkilere büyüme dönemleri boyunca genel olarak 3 kez çözünür gübre verilebilir.