Evde tüketilen besinlerin çocukların beslenme alışkanlığı için önemli bir faktör olduğu üzerinde duran uzmanla, çocuklarınızın sağlığı için şeker içeriği düşük gıdaları almaya çalışmanızı ve daha çok evde üretilen ürünleri tüketmenizi öneriyor. Örneğin bir paket çikolata yerine 1 dilim kakaolu kekten daha az enerji ve daha fazla protein alınacaktır.

Hızlı tüketimin hem yapımında kullanılan katkı maddelerinin fazla olması hem de tükettikten sonra doymanın gecikmesi anlamına geldiğini belirten uzmanlar, katkı maddelerinin artması, tat ile beraber besin tüketimin artması anlamına geldiğini savunuyor. Kısacası hızlı tüketim hem hiper lezzetli oluyor hem de doyum olmadığını paylaşan uzmanlar, hal böyle olunca çocuklar bu hiper lezzetli besinleri daha sık tüketmek istiyor ve enerji alımları da buna bağlı olarak arttırdığını ifade ediyor.

Uzmanlar benzer ürünleri evde yapmanın veya nasıl yapıldığını bildiğiniz restoranlardan almanın sizin tercihinize bağlı olduğunu dile getirirken, eğer çocuğunuzu ikna etmekte zorlanıyorsanız çocuğunuza sebepleriyle birlikte açıklamaya çalışmanın da önemli bir yol olacağını ifade ediyor.

Kutu içecekler yerine çocuklara su içme alışkanlığının kazandırılması gerektiğini savunan uzmanlar, tuz ve şeker miktarı yüksek besinlerden, katkı maddesi içeren kraker-bisküvi grubundan uzak durmanız gerektiğini hatırlatırken, çikolata alırken bitter sağlıklı diye düşünebilirsiniz ancak kakao oranı arttıkça şeker oranı da arttığını vurguluyor.

Meyve suyu diye satılan içeceklerdeki meyve oranlarına dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatan uzmanlar ekmeklere tat versin ve alışkanlık edinilsin diye şeker eklenebildiğini ve kuru meyve alırken de dikkatli olunmalı, bu ürünlerde de şeker bulabildiğini belirtiyor.