Dünyaca ünlü sosyal paylaşım sitesi olan Facebook hayatımıza girdiğinde beri vazgeçilmezlerimizin arasındaki yerini aldı.

Bankacılık Sektöründe Güvenlik ve Risk Yönetimi Bankacılık Sektöründe Güvenlik ve Risk Yönetimi

Önce gençlerle başlayan facebook serüveni şimdi yediden yetmişe herkesin kullandığı bir sosyal medya platformu haline geldi.

Facebook kurulduğu günden itibaren yaptığı yenilikler ile kendini geliştirmeye devam ediyor. Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg Facebook hisselerinin satışa çıkarılacağını duyurdu.

Yapılan açıklama da Facebook kurucusu Mark Zuckerberg'in önümüzdeki 18 aylık süre boyunca yaklaşık 75 milyon Facebook hissesi satmayı planladığı duyuruldu.

Şuan için Facebook hisseleri 170 dolardan işlem görüyor. Yani Facebook kurucusu Mark Zuckerberg bu satışlardan yaklaşık 12,7 milyon gelir elde etmesi bekleniyor.

Satıştan elde edilen gelirin büyük bir bölümü Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in eşiyle birlikte 2015 yılında kurdukları 'Chan Zuckerberg Initiative' isimli hayır kurumu için kullanacakları öğrenildi.

PEKİ BU SATIŞTAN SONRA MARK ZUCKERBERG'İN ŞİRKETTEKİ DURUMU DEĞİŞECEK Mİ?

Hayır. Facebook kurucusu Mark Zuckerberg'in şirketteki durumu değişmeyecek. Çünkü Mark Zuckerberg şirketin en büyük hissedarı konumunda olacağı için, şirketteki konumunda her hangi bir değişiklik söz konusu olmayacak.

Tıpkı Bill Gates gibi eşiyle birlikte hayır işleri ve sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiren Zuckerberg, emekli olmadan önce 70 milyar dolar değerindeki hisselerinin yüzde 99'unu satmayı planlıyor.