Protein kaynaklarından en iyisi olan etin ihtiyaç kadar tüketilmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, özellikle Dünya Sağlık Örgütü tarafından ortaya konulan haftada 500 gramdan fazla et tüketmenin sağlığa olumsuz etkileri olabileceği yönündeki değerlendirmeyi dikkate almak gerektiği konusunda hem fikir.

Dünya Sağlık Örgütü'nün yanı sıra Dünya Kanser Araştırma Derneği de özellikle sosis, salam, sucuk gibi işlenmiş etleri kanserojen özellikler içerebileceği için dikkatli tüketilmesi gereken ürünler arasında gösteriyor.

Bütün bunlar gözden geçirildiğinde tüketilen etin miktarına özen göstermek gerektiği bir kez daha ortaya çıkıyor. Haftalık tüketilmesi gereken miktarın dengeli bir şekilde belirlenmesi gerektiğini hatırlatan uzmanlar, bu sayede hem doğru beslenileceğini hem de sağlık sorunlarının yaşanmayacağını dile getiriyor.

Peki ama fazla tüketilen et hangi sağlık sorunlarına sebebiyet verebilir?

Venüs'ün Konumu Aşk Hayatını Nasıl Etkiler? Venüs'ün Konumu Aşk Hayatını Nasıl Etkiler?

En fazla sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkileri olan fazla et tüketimi mide rahatsızlıklarını ortaya çıkartıyor. Et güç parçalanan bir besin olduğundan dolayı vücutta sindirilirken sistem zorlanıyor. Bu nedenle de mide ağrısı, kramp, bağırsaklarda gaz ve şişkinlik sorunları ortaya çıkıyor.

Et tüketimiyle birlikte yağ tüketimi de gerçekleşiyor. Bu durum da safra kesesini ve pankreası olumsuz yönde etkiliyor. Safra kesesinde taş ve çamur bulunanların fazla et tükettiğinde şikayetlerinin arttığını hatırlamakta fayda var.

Hızlı ve çok miktarda et tüketimi, bağırsak alışkanlığı üzerinde de değişim yaratarak kabızlık sorununu ortaya çıkarabiliyor. Bunu önlemek için etle birlikte mutlaka salata ve sebze gibi lif içeriği yüksek gıdalara yer vermek gerekiyor. Ayrıca gün içindeki sıvı tüketiminin de mümkün olduğunca artırılması önem taşıyor.