İçinde kimyasal etken madde bulunduran diş macunlarından kaçınılması gerektiğini dile getiren uzmanlar, florür hakkında dikkatli olunması gerektiği konusunda hem fikir.

FLORÜRÜN TEHLİKESİ KORKUTUYOR

Diş minesinin mineral yapısı güçlendirdiği ve dayanıklılığını arttırdığı düşünerek eklenen kimyasal etken maddesi florürün olumsuz etkileri olduğunu işaret eden uzmanlar bu nedenle dikkatli olunmasını öneriyor. Son yıllarda oldukça sık konuşulan florürün yan etkileri nedeniyle Avrupa'daki pek çok diş macunu üreticisi florür yerine geçecek başka maddeleri kullanmaya başladı.

YENİ İÇERİKLİ DİŞ MACUNLARI NEDEN OLUŞUYOR?

Bilim insanlarının gerçekleştirdiği araştırmalar çerçevesinde florür bulunmayan ve çürüklere karşı dişleri koruyan etkili formüller geliştiriliyor. Söz konusu bu formüllerin içinde kalsiyum, magnezyum, fosfat mineral içeriği, doğal özlerden elde edilen bromelin enzimi ve kalsiyum hidrosiapetit gibi içerikler bulunuyor.

Söz konusu içerikli diş macunlarının diş minesinin direncini yüzde 75 oranında arttırdığını paylaşan uzmanlar, diş macunlarının en fazla 3 ay kullanım sonrasında diş minesinde yenilenmenin iki kat arttığını işaret ediyor.

Sizde diş macunu seçerken bilim insanlarının bu önerilerin kulak vermelisiniz.