Astrolojide İdeal Eşleşmeler, Burçların Uyum Analizi Astrolojide İdeal Eşleşmeler, Burçların Uyum Analizi

Gebelik Diyabeti Nedir?

İdrardaki glikoz değerinin saptanması ile birlikte ortaya çıkan son derece sinsi ve tehlikeli risklere açık bir hastalık olmasıyla birlikte uzmanların sıklıkla uyarı verdiği bir rahatsızlıktır. Erken teşhis erken müdahale açısından son derece önemlidir.

Son yıllarda dünya ile birlikte Türkiye'de çok fazla kişinin gebelik diyabeti hastalığına yakalanması ile birlikte bu konudaki uyarılar ve ilaçlar arttırılmış durumdadır.

Gebelik Diyabeti Belirtileri Nelerdir?

Özellikle 25 yaş üstü kadınlarda sıklıkla görülen gebelik diyabetinin birçok belirtisi olduğunu vurgulayan uzmanlar, bunların başında hızlı kilo kaybı olduğunun altını çizmektedir. Hızlı kilo kaybının ise gebelik dönemince hem anne adayına hem de bebeğe son derece zararlı olduğu gözler önüne serilmiştir.

Ağızda ve boğazda genç annelerin karşısına çıkan susuzluk hissi de bir diğer belirti olarak görülmekte ve lanse edilmekte. Bununla birlikte bir tür şeker hastalığı olmasından dolayı sürekli olarak yeme ihtiyacı duymak ve buna rağmen kilo vermeye devam etmek en büyük gebelik diyabeti belirtisi olarak saptanmıştır.

Anne adaylarının sürekli yorgunluk hissetmesi ve diğer belirtileri taşıması durumunda en yakın sağlık kliniğine görünmeleri gerekmektedir.

Gebelik Diyabetinin Önlenmesi İçin

Anne adaylarının sıklıkla sorduğu soruların başında gebelik diyabeti nasıl önlenir? sorusu gelmektedir. Uzmanlara göre erken teşhis ve düzenli bir yaşam biçimi gebelik diyabetinin önlenmesi için atılacak olan iki adımı kapsıyor.

Aynı zamanda henüz hamilelik öncesinde şekerli yiyecekler uzak durulması, lif ağırlıklı beslenilmesi ve düzenli spor yapılıp düzenli bir uyku sağlığına adapte olunması da gebelik diyabetinin önlenmesi için gerekli adımları oluşturuyor.

Ek olarak tarçın çayı gibi bitki çaylarının düzenli tüketimi de etkin korunma yöntemleri arasında yer alıyor.