Bu aşılar arasında en çok uzman hekimler tarafından önerilenleri arasında Hepatit B, grip aşısı, menenjit aşısı, kuduz aşısı gelmektedir. Bu aşılardan kuduz aşısı her ne kadar dikkat çekse de son zamanlarda küçük dostlarımızdan hiç umulmadığı zamanlarda geçebilecek sıra dışı kuduz hastalıklarına karşı koruyucu kalkan oluşturması bakımından mutlaka bu aşının da yaptırılması gerekmektedir.

Ancak tüm bu aşılar kullanılarak sağlıklı ve her bakımdan anne-bebek bağlantısı kurulmuş bir sağlıklı doğum oluşturulmuş olur.

Hepatit B

Hepatit B aşısı olası bir sorunlardan dolayı mutlaka annenin hem kendi sağlık durumu bakımından hem de bebeğinin sağlığı bakımından kesinlikle ertelenmemesi ve ihmal edilmemesi gereken aşılardan birisi olma özelliğini taşımaktadır.

Bu bakımdan düşünülerek Hepatit B aşısının mutlaka gebelik sürecinde aksatılmaması gerekmektedir. Ayrıca Hepatit B açısının bir diğer özelliği onun temel anlamda bebeğin karşı karşıya kalabileceği tüm bulaşıcı hastalıklar riskinden korunması açısından son derece önemlidir.

Grip aşısı

Muhakkak gebelikte yaptırılması gereken aşılar arasında ilk sırada grip aşısı gelmelidir. Çünkü her mevsimin hastalığı olma potansiyelindeki gribin bulaşıcı bir hastalık olması nedeniyle sağlık kontrollerinin düzenli olarak yerine getirilmesi ve bu kontrollerin ardından aşısının uygulatılması gerekmektedir.

Grip aşısı olan anne her ne kadar grip olmasa da ileride meydana gelebilecek en ufak bir grip hastalığına karşı kendisine koruyucu kalkan edinecektir.

Menenjit aşısı

Menenjit, tetanos gibi hastalıklara yönelik olarak da mutlaka dikkatli davranmak gerekir. Çünkü bulaşıcı hastalıklar arasında son dönemde yaygınlaşma özelliğindeki bir diğer hastalık olarak menenjit rahatsızlıklarına karşı da gereken bütün önlemlerin alınması her açıdan önemlidir.