Tartışmasız bir şekilde dünyanın en iyi arama motoru olan Google, her geçen gün büyümeye devam ediyor.

Google hem arama motorunu geliştirmeye, hem de farklı alanlara yatırım yapmaya devam ediyor. Daha önce dünyaca ünlü telefon markası olan Motorola Mobility'i satın alan Google, şimdi de bir başka dünyaca ünlü telefon markasını satın aldı.

Daha önce dünyanın en çok kullanılan video paylaşım sitesi olan Youtube'u da satın alan google, şimdi ise HTC'nin akıllı telefon bölümünü satın aldığını açıkladı.

Motorola'yı satın aldıktan sonra Motorola'yı oldukça geliştiren Google, aynı şekilde Youtube'u satın aldıktan sonra da Youtube'un kalitesini arttırarak, video yüklenme ve izlenme oranlarını ciddi şekilde arttırmıştı. Özellikle youtube'dan para kazanma seçeneğini getiren Google, bu yöntem ile youtube'u daha çok kullanılan bir mecra haline getirmişti.

Şimdi HTC markasının akıllı telefon bölümünü satın alan Google'ın, bu alanda da yeniliklere gitmesi ve satışlarının arttırması bekleniyor.

Cep telefonu piyasasında taşları yerinden oynatan hamle, hisse değerini de oynattı. Tayvan borsasında işlem gören HTC hisseleri yüzde 9.96 oranında artışla bu satın almaya çok olumlu bir tepki verdi.

Google, HTC'yi 1.1 milyar dolara alacağını açıklamıştı. Satın alma, 2018'de tamamlanacak.