Peki ama göz kapaklarının sarmasıyla nasıl mücadele edilebilir?

Göz kapaklarının yapısı gereği hareketli, ince derili olduğunu belirten uzmanlar, durum böyle olunca göz kapaklarında cildin kırışmasının da kaçınılmaz olduğunu işaret ediyor.

Özellikle göz etrafındaki tüm sarkmaların ve gevşemelerin göz kapaklarını olumsuz etkilediğini ifade eden uzmanlar, uykusuzluk ve yorgunluk göz kapağı düşüklüğünün en büyük sebepleri arasında gösterildiğinin altını çiziyor.

Yaşlanma belirtilerinin en erken görüldüğü göz kapağı ve göz çevresine erken müdahale edilerek başarılı sonuçlar elde edilebilir ve kişinin genç görünmesi sağlanabildiğini paylaşan uzmanlar, üst ve bazen alt göz kapaklarında yaşlanma sürecinin bir parçası olarak sarkıklıklar olabileceğini kaydediyor .

Göz kapağının derisi gevşer, sarkar, kaslar zayıflar ve yağ kesecikleri kabarıklıklar oluşturabilir. Tüm bunlar sadece yaşlanma sonucu meydana gelmeyip bazen yorgunluk, uykusuzluk veya ailesel yatkınlıklardan da kaynaklanabilir.

Göz kapakları yaşlanmanın en fazla kendini gösterdiği ve en fazla dikkat çektiği yerdir. Yapısı gereği hem çok hareketli hem de çok ince derili olan göz kapaklarında cilt kırışması ilerleyen yaşlarda neredeyse kaçınılmaz. Etraflarında başlayan bütün sarkmalar, gevşemeler de göz kapaklarını etkiler.

Göz kapağı yaşlanmaya bağlı olarak, bazen de kalıtsal olarak daha genç yaşlarda ya da gözlerin fazla yorulmasına bağlı olarak torbalanma olabilir ya da bollaşabilir bu durum göz kapağı estetiği ile düzeltilebilir.