Bilim insanları tarafından gerçekleştirilen araştırmalara göre gribe yakalanan kişilerin hastalığın ilk haftasında 6 kat fazla kalp krizi riski taşıdığı saptandı. Virüsün vücuda girmesinden itibaren 8. Günde ise riskin normale döndüğünü kaydeden uzmanlar, önemli bir çalışmaya imza atmış oldu.

Kanadalı bilim insanları tarafından gerçekleştirilen araştırma, grip virüsünü kapan kişilerin hastalığı kaptıkları andan itibaren bir hafta boyunca kalp krizi geçirme risklerinin yüksek olduğuna dair önemli bir araştırma yayınladı.

Uzmanlar kalp krizi ile grip arasındaki bağın bu kadar kuvvetli olmasının şaşırtıcı bulunduğunu ifade ederken, bu araştırmayı laboratuvar araştırmalarıyla gerçekleştirdi. Gribe yakalanmış kişiler üzerinde gerçekleşen araştırmada, virüsü kapan bu hastaların hastalıklarının ilk 7 gününde normaldekinden daha fazla kalp krizine yakalanma riski taşıdığını belirledi. Aynı kişilerin, gribe yakalanmadan bir yıl önce ve bir yıl sonraki tıbbi kayıtları da incelendiğinde bu riskin ne kadar ciddi olduğunun ortaya çıktığını kaydeden uzmanlar, kalp hastalığıyla mücadele eden kişilerin grip başta olmak üzere, solunum yolları enfeksiyonları karşı önlem almaları gerektiğinin altını çiziyor.

Lezzetli Yolculuk, Yemek Eleştirmeninin Maceraları Lezzetli Yolculuk, Yemek Eleştirmeninin Maceraları

Kalp krizi riskinin gribe yakalandıktan sonra bu denli ani bir oranda yükselişi kadar, hastalığın sonrasında düşüşü de uzmanları şaşırttı. Bilim insanları virüsün vücuda girmesinin sekizinci gününde kalp krizi riskinin normal seviyeye geldiğini aktardı.

Kimi bilim insanları ise sonuçlara şaşırmadığını, çünkü şimdiye kadarki tecrübelerine göre; gribin yaygın olduğu zamanlarda kalp krizi oranlarının da arttığının görüldüğünü belirtiyor.