Japonya'da Robot Evcil Hayvan Trendi Japonya'da Robot Evcil Hayvan Trendi

Çoğunlukla halsizlik, kas ağrısı ve baş ağrısıyla seyreden bu belirtilerin, ilk olarak akla gribi getirdiğini işaret eden uzmanlar, gündelik hayatımızı bu kadar çok etkileyen hatta hastaneye yatmamıza dahi neden olabilen grip hakkında bizlerle önemli bilgiler paylaştı.

Gripten korunma yöntemleri, nasıl bulaştığı konusunda özel bilgileri bizlerle paylaşan uzmanlar, bulaşıcı bir solunum yolu hastalığı olan gribin, hafif görülebileceği gibi çok ağır da seyredebileceğini hatırlatıyor.

Gribin sizi yatağa düşürmeden önce bağışıklık sisteminizi güçlendirmenizin şart olduğunu savunan uzmanlar, yakalanma durumunda hastalığı en hafif şekilde atlamaya çalışmanın yollarını aramak gerektiğini açıklıyor.

Çocuk, genç veya yaşlı ayırmadan gribin hemen hemen herkesi vurabileceğini belirten uzmanlar, gribin salgın halinde yayıldığını vurguladığını paylaşıyor.

Uzmanlar çok kolay ve hızlı bir şekilde bulaşan grip virüsünün, ani başlangıçlı ateş, öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı, eklem ağrısı, kas ağrısı, baş ağrısı, halsizlik gibi şikayetler gözlemlediğini kaydediyor.

Özellikle daha küçük yaştakilerde bulantı, kusma ve ishal de görülebileceğini hatırlatan uzmanlar, virüsün genellikle hasta olan kişinin öksürmesi, hapşırması ile veya konuşması sırasında sekresyonlar aracılığıyla yakın mesafedeki kişilere (1,5-2 metre) bulaşabileceğini belirtiyor. Ayrıca uzmanlar virüsün bulaştığı yüzeyler, çarşaflar, elbiseler ve ellerle temas sonrası da virüsün bulaşabileceğini açıklıyor.