Son günlerden salgın haline gelen soğuk algınlığı ve gripten korunmak için çok fazla çaba sarf etmeden, ufak bazı alışkanlıklar ile korunabilirsiniz. Bu alışkanlıkları haberimizde sizler için derledik.

-Grip ve Soğuk algınlığı salgınından korunmak için düzenli olarak ellerimizi yıkamamız gerekiyor. Her yemek öncesinde ve sonrasında ellerimizi yıkamalıyız. Dışarıdan eve geldiğimizde de ilk işimiz ellerimizi yıkamak olmalı. Ellerimizi yıkarken en az 30 saniye sabun ile ovalamamız gerekiyor.

-Zencefil yüzyıllardır soğuk algınlığı ve gribe karşı önlem ve tedavi amacıyla kullanılan bir baharat. Her gün sabah içtiğiniz çay ve benzeri içeceklerin içerisine az miktarda zencefil rendelerseniz grip ve soğuk algınlığından korunmuş olursunuz. Ayrıca vücudumuzdaki kötü huylu bakterilerden de arınmış olursunuz. Ayrıca yemeklerinizin içerisine de zencefil ekleyerek hem farklı bir aroma katmış olursunuz, hem de hastalıklara karşı önlem almış olursunuz.

-İyi bir uyku da grip ve soğuk algınlığına yakalanma ihtimalinizi düşürür. Her gün vücudunuzun ihtiyacı kadar uyumaya özen gösterin.

-Kahve tüketmenin faydaları olsa da, fazla kafein tüketmek vücutta susuzluğa neden olur. Susuz kalan bir vücutta hastalıklara karşı savunmasız hale gelir.

- Brokoli, lahana, karnabahar gibi turpgiller bağışıklığınızın en iyi arkadaşlarıdır.

-Yetişkin bir insanın günde en az 8 bardak su içmesi gerekiyor. Günde en az 8 bardak su içerek vücudunuzu arındırın.

- Vücudu sağlıklı ve zinde tutmak için düzenli egzersiz yapmak yapabileceğiniz en iyi şeydir.