Rahat bir kış geçirmek isteyenlerin özellikle de çocuk, yaşlı ve hamilelerin mutlaka grip aşısı yaptırması gerektiğini hatırlatan uzmanlar, artık sıcaklıkların düşmesiyle birlikte kapalı mekanlara geçilmesiyle hastalıkların her geçen gün artacağını, 6 aydan büyük herkesin her yıl grip aşısı olması gerektiğini savunuyor.

Aşılamayı özellikle yüksek risk grubunda bulunan kişilerin mutlaka yapması gerektiğini dile getiren uzmanlar, hamileler, kronik hastalığı bulunanlar, bağışıklık sistemi problemi yaşayanların yan etkilerine ve grip aşısının koruyuculuğuna karşı bilgilendirilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Grip olmaktan korunmak adına grip aşısı olmanın şart olduğunu dile getiren uzmanlar, kişinin hem kendisini hem de çevresini bu şekilde koruyabileceğini savunuyor. Aşı olduğunuz halde hasta olursanız da bu hastalığı kısa sürede atlatacağınızı savunan uzmanlar, aşının , virüsün yapacağı genetik değiştirme hamlesi adeta bir satranç hamlesi gibi tahmin edilerek geliştirildiği üzerinde duruyor.

Bazı kişilerin grip aşısı sonrasında hemen hastalandıklarını ve bu nedenle de aşı olmaktan uzak durduklarını ifade eden uzmanlar, genellikle aşı olmadan önce grip veya başka virüsün neden olduğu hastalığın başlamış olması bu yanılgının sebeplidir. Çünkü aşının daha az etkili olduğu yıllarda bile hastalığı hafiflettiği, ciddi ve ölümcül komplikasyonlara karşı koruduğu gösterilmiştir. Ancak 'Nezle'' denilen grip virüsünden farklı mikroorganizmaların sebep olduğu grip benzeri hastalıkta grip aşısı etkili değildir.