Hemen hemen hepimiz havaların erken kararması, sıcaklıklardaki düşüş gibi nedenlerle yataktan çıkıp okula, işe gitmek istiyoruz. Uzmanlar gece uykusunun yetmemesinin uykumuzu alamamıza ve herkesin yorgun bezgin bir halde dolaşmasına sebebiyet verdiğini işaret ediyor. Peki ama bu durumla nasıl mücadele edeceğiz?

Kış aylarında ortaya çıkan kronik yorgunlukla mücadele etmenin ilk adımının kaliteli beslenmek olduğunu hatırlatan uzmanlar, özellikle kahvaltı yapmayı bir alışkanlık haline getirmenizi öneriyor. Güne zinde başlamak ve konsantrasyonu arttırmak için ilk adım olarak gösterilen kahvaltının ince elenip sık dokunması da şart.

Bütün öğünlerinizde mutlaka tam tahıllı gıdalar bulundurmanız gerektiğinin altını çizen uzmanlar, hem antioksidan etkisi bulunan hem de yüksek E vitamini içeren bu besinlerin sizi zinde tutacağını dile getiriyor.

Gün içerisinde atıştırmalık olarak tüketeceğiniz cennet hurması, nar, avokado, kivi vb. kış meyvelerinin de bolca antioksidan, C vitamini ve polifenol içerdiğini vurgulayan uzmanlar, bu meyveler sayesinde bağışıklık sisteminizin güçleneceğini, kalp ve damar hastalıklarıyla daha kolay mücadele edeceğinizi vurguluyor.

Omega-3, insan vücuduna hem direnç hem de zindelik veren bir yağ asididir ve en çok balıkta bulunur. Bu yüzden kış aylarında haftada 2-3 öğün balık yemeniz gerekir. Her gün yiyeceğiniz iki adet ceviz veya 5-6 adet fındık da vücudunuzun Omega 3 almasına yardımcı olacaktır.

Bütün gün bardak bardak çay tükettiğimizi kaydeden uzmanlar, yeni neslin ise çalışma ortamında daha çok filtre kahve veya nescafeye yöneldiğini işaret ederken çay ve kahve, içerdikleri kafein ve tein ile beyni uyarır ancak bu geçici bir zindelik verdiğini savunuyor.