İstanbul
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,0998 %0,23
48,3432 %0,43
5.398,89 % -0,42
Ara
Medya24 Gündem Adana'da Motosikletli Saldırganlar, 3 Çocuğun Bulunduğu Eve Ateş Açtı

Adana'da Motosikletli Saldırganlar, 3 Çocuğun Bulunduğu Eve Ateş Açtı

Okunma Süresi: 2 dk

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, motosikletli iki saldırgan, Mahmut Artış'ın evine tabancayla ateş açarak hızla olay yerinden kaçtı. Saldırı sırasında evde bulunan Artış’ın çocukları, okul eşyalarını hazırlarken yaşanan panik sonucu başka bir odaya sığındı. Olayın ardından Artış, can güvenliğinin tehdit altında olduğunu belirterek şikayetçi oldu.

Olayın Gelişimi

7 Eylül akşamı saat 20.00 civarında, Yüreğir ilçesi Koza Mahallesi'nde meydana gelen olayda, yüzlerini kaskla kapatan iki motosikletli şüpheli, Mahmut Artış'ın evine ateş açtı. Tabancadan çıkan mermiler, evin pencerelerine ve duvarlarına isabet ederken, saldırganlar hızla olay yerinden kaçtı. Saldırı esnasında Artış'ın 6 yaşındaki oğlu Umut Aras ile 7 yaşındaki kızı Esma ve 12 yaşındaki kızı Fatma, yaşanan panik nedeniyle arka odaya sığındı. Mahmut Artış, olayı duyduktan sonra derhal polisi arayarak ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri, delil çalışmaları gerçekleştirdi.

Kardeş Arasındaki Husumet İddiası

Mahmut Artış, olayın ardından polis merkezine giderek, saldırıyı husumetli olduğu kardeşi A.A.’nın azmettirdiğini öne sürdü. İddialara göre, A.A., Artış'ın 20 yaşındaki oğlu Alican ile ortaklaşa aldıkları 100 koyunu mezbahanede kestikten sonra habersiz bir şekilde sattı. Bu durum üzerine Alican, amcasından alacağını talep etti; ödemeler yapılmadığı için aralarında husumet oluştu. Ayrıca, A.A’nın 22 Haziran’da Alican Artış’ın evinin molotofkokteyliyle kundaklanmasıyla ilgili gözaltına alındığı ve sonrasında tutuklandığı öğrenildi.

Tehditler ve Güvenlik Endişeleri

Mahmut Artış, kardeşiyle olan husumetin kendilerinden kaynaklanmadığını vurgulayarak, “Oğlum ve A.A. arasında yaşananlar nedeniyle tehdit ediliyoruz. A.A. bana '2 milyon lira ver, seni de içeri attırırım' diyerek tehditte bulunuyor. Böyle bir param yok” şeklinde konuştu. Saldırı sonrası çocuklarının hayatının tehlikede olduğunu ifade eden Artış, “Eşim ve çocuklarım korku içinde. Okula gidemiyorlar. Bu durum benim çalışmamı da engelliyor” dedi. Yüreğir bölgesinde benzer olayların sıkça yaşandığını belirten Artış, “Burası ‘Teksas’ değil. Devletimizi seviyoruz. Kardeşim ve yanındakiler suç örgütü gibi davranıyor” diye ekledi.

Adalet Talebi

Mahmut Artış, saldırganların bir an önce yakalanmasını talep ederek, “Ben bu ülkenin vatandaşıyım, 2 çapulcu yüzünden kimseye haraç vermem. Evde kadınlar ve çocuklar var. Bu adalet değil. Bu kişilerin bir an önce yakalanıp yargılanmasını istiyorum” şeklinde ifadelerde bulundu. Olayın ardından polis ekipleri, silahlı saldırganların yakalanması için çalışmalarını sürdürmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *