Aksaray’da sabah saatlerinde meydana gelen bıçaklama olayı, yaralıların hastanede gazetecilere saldırmasıyla dikkat çekti. Üç kişinin gaspa uğradığını iddia ettiği iki şahıs tarafından bıçaklanarak yaralandığı olay, Kalanlar Mahallesi Kılıçaslan Parkı arkasında gerçekleşti.
Olayın ardından yaralılar, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım talep etti. Kısa sürede olay yerine ulaşan polis ve sağlık ekipleri, yaralıları Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırdı. Ancak hastanede yaşananlar, olayın ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.
Yaralıların Hastanede Gazetecilere Saldırması Neden Oldu?
Hastaneye getirilen yaralılardan biri, ambulansın kapısının açılmasıyla birlikte gazetecilerin görüntü aldığını fark etti. Yaralı, sedyeden atlayarak gazetecilere saldırdı. Bu esnada, polis memurları duruma müdahale ederek yaralıyı engellemeye çalıştı. Yaralı, sağlık ve polis ekiplerine zor anlar yaşattı.
Diğer yaralı ise ambulansla hastaneye getirildiği sırada sedyeden inerek gazetecilere küfür ve tehditler savurdu. Ardından, sedyeden atlayarak gazetecilerin peşine düştü. Yaşanan saldırı ve kovalamaca anları, hastane güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.
Olayın Arka Planı Nedir?
Olayın başlangıcı, sabah saat 04.00 sıralarında iki kişinin, parkın arkasında oturan üç kişiye yaklaşarak bıçak zoruyla cep telefonlarını ve sigaralarını gasp etmeye çalışmasıyla gerçekleşti. Yaralılar, Hasan Ö. (20), Ahmet Can D. (22) ve Özkadir E. (22), gasp girişimine karşı koyduklarında bıçaklı saldırıya uğradılar.
Saldırganlar olay sonrası kaçarken, yaralılar sağlık ekiplerinden yardım talep etti. Polis, kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili tahkikat başlattı ve yaralıların ifadeleri doğrultusunda soruşturma yürütülüyor.
Polis ve Sağlık Ekiplerinin Müdahalesi
Olay yerine ulaşan polis ekipleri, yaralıları hastaneye ulaştırarak gerekli müdahaleyi sağladı. Ancak hastanede yaşanan olay, hem sağlık hem de güvenlik ekipleri için beklenmedik bir durum oluşturdu. Yaralıların hastanede gazetecilere saldırması, basın mensuplarının güvenliğini de gündeme getirdi.
Yaşanan bu olay, Aksaray'da güvenlik önlemlerinin artırılması gerekliliğini bir kez daha ortaya koydu. Olayın ardından polis, kaçan saldırganların peşine düşerek, olaya dair tüm detayları araştırmaya devam ediyor.