Avcılar'da bir beyaz eşya mağazasında gerçekleşen hırsızlık olayı, güvenlik kameralarına yansıdı. 5 Aralık'ta öğle saatlerinde Denizköşkler Mahallesi Reşitpaşa Caddesi'ndeki mağazaya gelen iki kadın, mağaza sahibinin dikkatini çekerek bir saç düzleştiriciye bakmak istediklerini belirtti. Ancak, bu masum taleplerinin arkasında farklı bir niyet olduğu sonradan anlaşıldı.
Olayın Gelişimi
Beyaz eşya mağazasının sahibi, kadınlardan birine bin 500 lira değerindeki saç düzleştiriciyi gösterdi. Kadınlardan biri mağazanın iç kısmında başka bir ürünle ilgilenirken, diğer kadın fırsatı değerlendirerek rafa kaldırılan saç düzleştiriciyi aldı. Dikkat çekmemek için, çaldığı ürünü mağazanın beyaz eşyalarının üzerine bıraktı. Sonrasında, kapıya yönelen kadınlardan biri, çaldığı saç düzleştiriciyi çarşafının içine saklayarak mağazadan ayrıldı. İki kadın, herhangi bir ürün satın almadan mağazadan çıktı.
Güvenlik Kamerası Kayıtları
Olayın ardından, iş yeri sahibi ürünün yerinde olmadığını fark etti ve hemen güvenlik kameralarındaki kayıtları inceledi. Görüntülerde, kadınların hırsızlık eylemini gerçekleştirdiği anlar açıkça belirlendi. Bu görüntüleri sosyal medyada paylaşan mağaza sahibi, diğer esnafları bu kişilere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Güvenlik kameralarının sağladığı bu kayıtlar, olayın aydınlatılmasında önemli bir rol oynadı.
Avcılar'da yaşanan bu olay, hırsızlık eylemlerinin nasıl gerçekleştirildiğine dair dikkat çekici bir örnek oluşturdu. İş yerlerinde güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiği bir kez daha gözler önüne serildi. Ayrıca, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar sayesinde, toplumsal farkındalığın artırılması hedefleniyor.