24 Saat Haber
İstanbul
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5154 %0.18
49,2542 %-0.13
5.695,38 % 0,35
Ara
Medya24 Gündem Bakan Yerlikaya Duyurdu: Dinleme ve Görüntü Alma Cihazları Ele Geçirildi

Bakan Yerlikaya Duyurdu: Dinleme ve Görüntü Alma Cihazları Ele Geçirildi

Okunma Süresi: 2 dk

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Ankara'da internetten satışa sunulan dinleme ve görüntü alma cihazlarının ele geçirildiğini duyurdu. Gerçekleştirilen operasyon, özel hayatın gizliliğini ihlal eden cihazların yasadışı satışına karşı önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Operasyon Detayları ve Gözaltılar

Bakan Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, Ankara'da düzenlenen operasyonda bir kişi gözaltına alındı. Ele geçirilen cihazlar arasında, 30 adet dinleme ve görüntü alma cihazı yerleştirilmiş çeşitli eşya, 23 adet görüntü ve ses alma cihazı, 6 adet gümrük kaçağı el telsizi ve 5 adet GPS takip cihazı yer alıyor. Ayrıca, 1 adet radar tespit cihazı da operasyonda ele geçirilenler arasında bulunuyor. Şüpheli şahsın, Çankaya'daki ikametinde yapılan aramalarda bu cihazlar tespit edildi.

Cihazların Yasal Durumu ve Kullanım Amaçları

İnternet üzerinden satışa sunulan bu cihazların, yurt dışından gümrük kaçağı olarak ülkeye getirildiği ve özel hayatın gizliliğini ihlal etmek amacıyla kullanıma hazır hale getirildiği bildirildi. Cihazların, yasa dışı kayıt yapma amaçlı temin edilerek, çeşitli platformlarda satışa sunulduğu anlaşılmıştır. Bu durum, hem bireylerin özel hayatlarının tehdit altında olduğunu hem de yasadışı ticaretin önlenmesi için alınması gereken önlemlerin önemini gözler önüne seriyor.

İçişleri Bakanlığı, bu tür yasadışı faaliyetlerin önlenmesi adına yürütülen operasyonları artırma kararlılığında olduğunu ifade etti. Kamuoyunun özel hayatının korunması ve güvenliğin sağlanması amacıyla yapılan bu tür müdahalelerin, toplumun genel güvenliğine katkıda bulunması hedefleniyor. Bakan Yerlikaya'nın açıklamaları, bu tür yasadışı satışların önlenmesi konusunda devletin kararlılığını bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *