24 Saat Haber
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,7031 %0.23
50,1678 %0.06
5.902,25 % 0,77
Ara
Medya24 Gündem Bolat: Enflasyonda 3,5 yılın en düşük seviyesi görüldü

Bolat: Enflasyonda 3,5 yılın en düşük seviyesi görüldü

KAYNAK:
AA
KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, haziran ayı enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, yıl sonunda enflasyonun Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) öngördüğü tahmin aralığında kalmasını beklediklerini belirtti. Ekonomik aktörlere de bu patikaya göre planlama yapma çağrısında bulundu.

Enflasyon 3,5 yılın en düşük seviyesinde

Haziran ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık %1,37, yıllık ise %35,05 olarak gerçekleşti. Bu oran, son 3,5 yılın en düşük seviyesi oldu. Gıda ve alkolsüz içeceklerdeki fiyatlar haziranda %0,27 düşerken, yıllık artış %30,2’ye geriledi.

Bolat, “Enflasyonda düzenli ve kararlı bir gerileme süreci yaşıyoruz. Bu süreç, uygulanan dezenflasyon programının etkili şekilde işlediğini gösteriyor” dedi.

Fahiş fiyat artışlarına karşı mücadele sürecek

Bakan Bolat, üretici fiyat endeksinin haziran ayında aylık %2,46, yıllık ise %24,45 arttığını belirtirken, ekonomik temellere dayanmayan fiyat artışlarına karşı mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

“Adil rekabeti bozan, tüketiciyi mağdur eden fiyatlamalara karşı tüm denetim mekanizmaları aktif şekilde çalışıyor” dedi.

Dış ticaret ve cari açıkta iyileşme vurgusu

Bolat, Bakanlık olarak dış ticaret açığını azaltarak makroekonomik istikrarı güçlendirdiklerini belirtti. Yılın ilk altı ayında kümülatif enflasyon %16,67 olarak gerçekleşti.

“Alım gücü ve refah artışı sürecek”

Ticaret Bakanı, “Enflasyonla mücadelede sağlanan kazanımlar kalıcı hale geldikçe, vatandaşlarımızın alım gücü de istikrarlı biçimde artacak. Fiyat istikrarı sağlandıkça toplumsal refah üzerindeki etkileri daha belirgin hissedilecek” açıklamasında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *