24 Saat Haber
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,4513 %0.01
49,2686 %0.12
5.673,93 % -0,15
Ara
Medya24 Gündem Cumhurbaşkanı: Enflasyon düşüyor, rezervler yeniden artıyor

Cumhurbaşkanı: Enflasyon düşüyor, rezervler yeniden artıyor

KAYNAK:
AA
KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Depremin ardından atılan adımların kararlılıkla sürdüğünü belirten Erdoğan, geçen yıl başlatılan harcama disiplini ve tasarruf tedbirlerinin bu yıl da aynı şekilde devam edeceğini söyledi.

“Enflasyon 11 aydır düşüyor, rezervler yeniden artıyor”

Küresel ekonominin zorlu bir dönemden geçtiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin ise bu süreçte güçlü duruş sergilediğini belirtti. Nisan ayında yıllık enflasyonun son 40 ayın en düşük seviyesine gerilediğini aktaran Erdoğan, ekonomik programın çeşitli sabotajlara rağmen dayanıklılığını kanıtladığını ifade etti.

Erdoğan, “Son bir buçuk ayda yaşanan dalgalanmalara rağmen programımız sınavı başarıyla geçti. Bu haftadan itibaren rezervlerimiz yeniden artışa geçti,” dedi.

“Ekonomiyi yıpratmak muhalefet değil sorumsuzluktur”

Konuşmasında eleştirilere de yanıt veren Erdoğan, ülke ekonomisinin zarar görmesine yönelik girişimlerin kabul edilemez olduğunu vurguladı. “Hiç kimse, muhalefet ediyorum diyerek Türkiye’yi yabancılara şikayet edemez. Bu, muhalefet değil, sorumsuzluktur,” ifadelerini kullandı.

“Türkiye'nin kucaklaşmaya ihtiyacı var”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iç siyasi dengelere de dikkat çekerek, toplumsal birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. “Türkiye’nin kutuplaşmaya değil, kucaklaşmaya; iç cephesini güçlendirmeye ihtiyacı var,” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *