24 Saat Haber
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,4817 %0.13
49,2064 %0.11
5.666,83 % 0,56
Ara
Medya24 Gündem Devlet Bahçeli'den 23 Nisan Mesajı

Devlet Bahçeli'den 23 Nisan Mesajı

Bahçeli, milli sembollere karşı yapılan saldırılara sert tepki gösterdi ve bölücü faaliyetlere karşı hukuki adımların atılması gerektiğini belirtti.

Okunma Süresi: 2 dk

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının tarihsel önemini ve milli egemenlik kavramının Türk toplumundaki yerini vurguladı. Bahçeli'nin açıklamasında, 23 Nisan 1920'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı gün olarak önemi ele alındı ve Türk milletinin birlik, bütünlük ve egemenlik konusunda gösterdiği kararlılık üzerinde duruldu.

Bahçeli'nin açıklamasında 23 Nisan 1920'de Ankara'da toplanan ve Türkiye'nin ilk meclisi olarak tarihe geçen yapıma vurgu yapıldı. O dönemde çeşitli kesimlerden gelen mebusların bir araya geldiği, kesilen kurbanlar ve okunan dualarla meclisin açılışının gerçekleştiği belirtildi. Bahçeli, bu birlik ruhunun Türkiye'nin milli egemenliğini korumasında önemli bir etken olduğunu ifade etti.

Açıklamanın devamında, Devlet Bahçeli, milli değerler ve sembollere karşı yapılan saldırılara sert bir şekilde tepki gösterdi. Türk bayrağını kabullenmeyen veya İstiklal Marşı'na saygı göstermeyen kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılması gerektiğini dile getirdi. Bahçeli, bu tür eylemlerin milli birliğe ve Türkiye'nin egemenliğine zarar verdiğini vurgulayarak, DEM Parti ve benzeri kuruluşların bölücü faaliyetlerine karşı hukuki adımların atılması gerektiğini belirtti.

Bahçeli, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne yönelik tehditlere karşı sert önlemler alınması gerektiğini belirterek, Türkiye Cumhuriyeti'nin sömürge ülkesi veya çadır devleti olarak görülmesine müsaade edilmeyeceğini ifade etti. Sandık sonuçlarını kullanarak Türkiye'nin bağımsızlığını ve bütünlüğünü tehdit eden terör maşalarının sert bir şekilde cezalandırılması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, bu tür bölücü faaliyetlerin ülkenin huzurunu bozmasına izin verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Bahçeli'nin açıklamasında, TBMM'nin açılışının Türkiye'nin bağımsızlığı ve egemenliği için önemli bir adım olduğu ve milli egemenliğin milletin elinde olduğu ifade edildi. Bahçeli, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve millet ise Türk'tür" diyerek, Türk milletinin birliği ve egemenliğinin önemini vurguladı.

Devlet Bahçeli, mesajının sonunda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, Türkiye'nin geleceği olan çocukların bu önemli günü coşkuyla kutlamalarını diledi. Ayrıca, Türkiye'nin kuruluşunda büyük rol oynayan Mustafa Kemal Atatürk ve diğer kahraman şehitleri rahmetle andı. Bahçeli, Türkiye'nin milli birlik ve dayanışma ruhuyla geleceğe umutla bakmaya devam edeceğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *