24 Saat Haber
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,4265 %0.03
52,4491 %0.06
7.218,01 % -0,09
Ara
Medya24 Gündem Ferdi Zeyrek için belediye önünde tören düzenlendi

Ferdi Zeyrek için belediye önünde tören düzenlendi

KAYNAK:
AA
KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, geçirdiği kaza sonrası hayatını kaybetti. Zeyrek için belediye binası önünde düzenlenen törende ailesi, siyasi isimler ve vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

Cenazesi Türk bayrağı ve Manisaspor bayrağıyla getirildi

6 Haziran’da evinde elektrik akımına kapılarak ağır yaralanan Zeyrek, tedavi gördüğü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti. Zeyrek’in cenazesi, üzerinde Türk bayrağı ve Manisaspor bayrağı bulunan cenaze aracıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi binasına getirildi.

Belediye önünde düzenlenen törende, Zeyrek’in hayatı anlatıldı. Törene annesi Gülten Zeyrek, eşi Nurcan Zeyrek, kızları Nehir, Elif ve Zeynep Zeyrek’in yanı sıra CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa Valisi Vahdettin Özkan, çok sayıda milletvekili, belediye başkanı ve vatandaş katıldı.

"16 yaşından beri ellerimiz hiç ayrılmadı"

Törende konuşan Nurcan Zeyrek, eşinin Manisa’ya tutkuyla bağlı olduğunu vurgulayarak şu sözleri söyledi:

“16 yaşından beri ellerimiz hiç ayrılmadı. ‘Dik dur’ derdi hep, üç çocuğumuz için… Söz verdim ona; dik duracağım. Hem anne hem baba olacağım. Kalbi hep bende olacak. Dualarınızla ayakta kalacağım. Hepinizden helallik istiyorum.”

Özgür Özel: “En zor konuşmamı yapıyorum”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, törende duygusal bir konuşma yaptı. Zeyrek ile çocukluk arkadaşı olduğunu belirten Özel, “Manisa'yı aşkla severdi. Kendisi bana hep 'yüküm ağır' derdi. Şimdi bizim yükümüz çok daha ağır. Ferdi’nin ailesi hepimize emanet” dedi.

Zeyrek’in kürsüde çok etkileyici konuşmalar yapmadığını ama samimiyetiyle herkesin kalbine dokunduğunu belirten Özel, “Onun gibi karşılıksız sevebilen birini tanımadım. Eli sıkıldığında insanın içini ısıtırdı. Hepimizin yüreğinde iz bıraktı” ifadelerini kullandı.

Manisa yasta

Törende Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste de bir konuşma yaptı. Belediye binası ve çevredeki dijital panolara Zeyrek’in fotoğrafı ile birlikte “Yastayız” ifadesi asıldı.

Zeyrek'in ani vefatı, Manisa’da derin bir üzüntüye yol açtı. Hem siyaset dünyası hem de kent halkı, genç yaşta yaşamını yitiren başkan için gözyaşlarını tutamadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *