24 Saat Haber
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,7031 %0.23
50,1678 %0.06
5.902,25 % 0,77
Ara
Medya24 Gündem Grev İzmir’i vurdu: Ulaşım ve hizmetlerde aksamalar

Grev İzmir’i vurdu: Ulaşım ve hizmetlerde aksamalar

KAYNAK:
AA
KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

İzmir’de, belediyeye bağlı İZELMAN ve İZENERJİ şirketlerinde çalışan 23 bin işçi, toplu iş sözleşmesinde uzlaşma sağlanamaması üzerine greve çıktı. Kent genelinde ulaşımda ve temel belediye hizmetlerinde ciddi aksamalar yaşanıyor.

ESHOT otobüsleri durdu, halk metro ve vapura yöneldi

Gece saatlerinde başlayan grevle birlikte sabahın erken saatlerinde ESHOT otobüslerinin büyük kısmı sefere çıkmadı. Bunun üzerine duraklarda uzun kuyruklar oluştu, birçok vatandaş metro, tramvay, İZBAN ve vapur gibi alternatif ulaşım araçlarına yöneldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, oluşan yoğunluğa karşılık olarak bu sistemlerde ek seferler düzenleneceğini açıkladı. Ancak Konak’taki Halkapınar aktarma merkezi gibi yoğun noktalar sabah saatlerinde tıklım tıklım doldu.

Trafik arttı, belediye hizmetleri sekteye uğradı

Toplu taşımada yaşanan aksama, şehir trafiğine de yansıdı. Vatandaşlar işlerine özel araçlarıyla gitmeyi tercih edince Yeşildere, Altınyol ve Ankara Caddesi gibi arterlerde uzun araç kuyrukları oluştu.

Grev yalnızca ulaşımı değil, belediyenin diğer hizmetlerini de etkiledi. Temizlik, park ve bahçe işleri, fen işleri, mezbahalar, kreşler, aşevleri ve otoparklar dahil birçok birimde iş bırakıldığı için hizmetler durma noktasına geldi.

Vatandaş tepkili: "Kalıcı çözüm bulunmalı"

Grev nedeniyle mağdur olan İzmirliler, çözüm çağrısında bulundu. Konak'ta konuşan İhsan Özçelik, “İnsanlar işe gidemiyor. Ufak otobüsler yetmiyor, anlaşsınlar artık” dedi.

Görme engelli Vedat Atkan ise “Yarım saat otobüs bekledim. Herkes zor durumda. Bu böyle sürmemeli” diye konuştu. Benzer şekilde Gülten Çayiç de otobüs bulamayınca akrabasından yardım almak zorunda kaldığını belirtti.

Süreç belirsiz, taraflar hâlâ masaya oturmadı

Genel-İş Sendikası ile belediye arasında süren görüşmelerden sonuç alınamayınca grev kararı uygulanmaya başladı. Şimdilik sürecin ne kadar devam edeceği net değil. Taraflardan henüz yeni bir görüşme tarihi açıklanmadı.

İzmirli vatandaşlar, kamu hizmetlerinin aksamasının uzun sürmemesi için bir an önce anlaşma sağlanmasını istiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *