24 Saat Haber
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,7031 %0.23
50,1678 %0.06
5.902,25 % 0,77
Ara
Medya24 Gündem Hamas: İsrail sivilleri yardım bahanesiyle hedef alıyor

Hamas: İsrail sivilleri yardım bahanesiyle hedef alıyor

KAYNAK:
AA
KAYNAK: AA
Okunma Süresi: 2 dk

Gazze Şeridi’nde insani yardımların dağıtımı sırasında sivillere ateş açılmasıyla ilgili Hamas’tan sert açıklama geldi. İsrail’in, yardım noktalarını açlıktan muzdarip Filistinliler için “ölüm tuzağına” dönüştürdüğü öne sürüldü.

Hamas’ın açıklamasında, sabah saatlerinde İsrail ordusunun yaptığı çağrıyla yardım merkezlerine yönelen binlerce sivilin saldırıya uğradığı belirtildi. “Bu bir katliamdır” ifadesine yer verilen açıklamada, İsrail’in yardım operasyonlarını örtü olarak kullanıp sivilleri hedef aldığı iddia edildi.

"Yardım görüntüsü altında suç işleniyor"

Açıklamada, saldırının rastlantı değil, önceden planlanmış bir eylem olduğu savunuldu. Hamas, “İsrail ordusu, yardım merkezlerini aç kalan sivilleri tuzağa düşürmek için kullanıyor. Ardından öldürme, aşağılama ve işkence gibi yöntemlerle sivillere saldırıyor” dedi.

Hamas, yardım noktalarındaki bu saldırıların, uluslararası hukukun ihlali niteliğinde olduğunu ve tüm sorumluluğun İsrail kadar ABD’ye de ait olduğunu vurguladı.

BM’ye çağrı: Kapılar açılsın, failler yargılansın

Hamas, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere uluslararası kuruluşlara çağrıda bulunarak, Gazze sınır kapılarının derhal açılmasını ve yardımların BM denetiminde bölgeye ulaştırılmasını talep etti.

Ayrıca, sivilleri hedef alan saldırılarla ilgili bağımsız bir uluslararası soruşturma komisyonu kurulması ve İsrail’in eylemlerinin savaş suçu kapsamında değerlendirilerek yargılama sürecinin başlatılması çağrısı yapıldı.

En az 31 ölü, 176 yaralı

Gazze’nin farklı bölgelerinde yardım dağıtım noktalarına yönelik saldırılarda en az 31 sivilin hayatını kaybettiği, 176 kişinin ise yaralandığı açıklandı. Kurbanların çoğunun kadın ve çocuk olduğu ifade ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *